3 Belangrijke Elementen van een Sterke Brand Video

Bedrijven zijn continu op zoek naar de beste manieren om in contact te komen en te blijven met hun doelgroep. Het doel is immers klanten werven, producten verkopen of diensten aanbieden en dat ook zo houden. De marketing van een onderneming steunt op een aantal pilaren, en de online wereld neemt een steeds toonaangevendere rol in het versterken van een imago.

Een brand video is één van de meest efficiënte manieren om je doelgroep in korte tijd te informeren over wat je precies aanbiedt en waar je onderneming voor staat. Veel mensen zijn visueel ingesteld en reageren dan ook op dergelijke prikkels, en een brand video is de ideale manier om daar op in te spelen.

Maar waar moet een dergelijke video aan beantwoorden? Hoe bereik je niet enkel de juiste mensen, maar raak je hen ook? De volgende drie elementen van een sterke brand video kunnen je in elk geval al op weg helpen om die van jou ijzersterk en overtuigend te maken.

1. Duidelijk de boodschap overdragen

Hoewel dit misschien te eenvoudig klinkt om vermeldenswaardig te zijn, weten wat je eigen brand precies inhoudt is helemaal niet zo vanzelfsprekend, maar uiterst belangrijk. Probeer in je video heel duidelijk naar voor te brengen waar je merk voor staat, en zorg ervoor dat de verschillen met concurrerende merken duidelijk zijn. Hoe duidelijker het voor kijkers is wat je precies aanbiedt, hoe groter de kans dat ze erop in willen gaan.

2. Doelgerichte visuele elementen

Iedere brand heeft en zekere doelgroep, en weten welke dat precies is, is noodzakelijk om succesvol te worden. Is de doelgroep uitgebreid en gaat het om een entertainment product? Dan is animatie en wat humor misschien wel gepast. Wil je er eerder een gespecialiseerde elite mee bereiken die veel kennis van zaken heeft, dan is een iets professionelere en objectieve aanpak beter.

3. Less is more, ook bij een sterke brand video

De essentie van een goede brand video is natuurlijk wat erin verteld wordt, maar soms zijn bedrijven zo gericht op het verstrekken van informatie dat het resultaat een wirwar is van woorden en overbodige beelden. Een goede brand video duurt niet te lang, dus enkel de essentie vertellen is de beste aanpak om onduidelijkheid te vermijden. Selectief te werk gaan is de boodschap, en korte maar krachtige zinnen en duidelijke, pakkende beelden zouden dan ook de basis moeten vormen van jouw brand video.

De belangrijkste elementen van een goede brand video

Natuurlijk komt bij een goede en pakkende brand video meer kijken, maar als je uitgaat van bovenstaande richtlijnen en je er gedurende het hele proces aan herinnert dat een brand door middel van een video in de kijker zetten helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, dan ben je goed op weg om een succesvolle brand video te creëren.

Het visuele aspect is voor veel mensen onmisbaar, en begrijpelijk ook: beelden zeggen vaak heel wat meer dan woorden, dus waarom er geen gebruik van maken om jouw merk in de kijker te zetten?