5 tips om je huis winterproof te maken

Bron: miadomo.nl

Bron: miadomo.nl

De herfst is begonnen en je zit vaak meer binnen, beschermd tegen de kou en regen. Het is dus niet voor niets dé tijd om je interieur aan te pakken. En dan kun je je extra gaan ergeren aan bijvoorbeeld de rommelhoekjes in je huis. Of je raakt gewoon helemaal uitgekeken op die ene kast. Aankijken tegen een interieur waar je niet blij van wordt is echt tegenwoordig echt niet meer nodig. Daarom komen wij met vijf tips om je huis extra comfortabel te maken.

1. Ruim je huis op

Deze eerste tip is er misschien eentje die je niet verwacht, maar écht: ruim je huis op en je zult je zelf ook opgeruimder voelen. Heb je iets al een jaar niet aangeraakt of word je er gewoon niet blij meer van? Dan kan het weg. Dat levert ruimte op voor spullen die je wél een goed gevoel geven.

2. Haal lekkere stoffen in huis

Fijne stoffen geven warmte aan je huis, letterlijk en figuurlijk. Vergeet dus niet een lekkere plaid voor op de bank in huis te halen of een poef om relaxed je voeten op te leggen.

3. Laat je inspireren

Ben je vooral van het online shoppen? Dat is zeker een goede manier, maar bezoek ook eens woonwinkels of kijk in tijdschriften om inspiratie op te doen. Zo zie je in één oogopslag hoe je je huis extra comfortabel kan maken.

4. DIY

Ben jij echt klaar met die ene houten kast of dat tafeltje dat je eigenlijk heel lelijk vindt? Geen probleem. Koop een pot krijtverf, gewoon bij een woonwinkel, en ga aan de slag. Met krijtverf creëer je een matte look die je zo oud of nieuw kunt laten lijken als je zelf wil. Ideaal dus. Kies een mooie kleur en geef je meubels een tweede leven.

5. Vergeet de tuin niet

Vergeet, als je een tuin hebt, niet om hier ook iets van te maken. Houd gewoon eens een winterbarbecue. Voor extra sfeer kun je ook nog een leuke vuurkorf kopen zodat je lekker wam blijft. Zo gebruik je je tuin tenminste ook in deze tijd van het jaar.