5 tips om zo min mogelijk met het huishouden bezig te zijn

Het huishouden. Niet ieders hobby, maar het moet wel gebeuren. Tijd dus voor wat handige tips om zo min mogelijk tijd te verdoen met je huishouden. Wie wilt dat nu niet? Here we go:

1. Koop een robotstofzuiger

Vind je stofzuigen een ramp? Begrijpelijk. Tijd dus voor een robotstofzuiger die netjes door jouw huis kachelt op het moment dat je niet thuis bent. Let wel: als je iemand bent die overal en nergens tierelantijntjes heeft staan in huis dan is een robotzuiger niet handig. De meeste modellen kunnen met obstakels niet goed uit de voeten.

robotstofzuiger

2. Kies een drukke of grijsachtige matte vloer

Een witte vloer; hartstikke stijlvol, maar je ziet er álles op. Kies dus liever een grijze vloer met een motiefje of nerfje erin. Een vloer met spikkeltjes of een heel druk motief kan ook. Neem je toch liever gewoon houtkleurig laminaat? Zorg dan op z’n minst dat deze niet hoogglans is. Zo zie je er niet meteen alles op wanneer de zon vrolijk naar binnen schijnt!

3. Planten en bloemen: zo nep mogelijk!

Tja, misschien vind je het helemaal niks, maar kunstgras in de tuin en kunstbloemen in huis schelen je veel tijd. Bovendien zullen ze nooit lelijk worden, ook niet als je ze eens vergeet water te geven, of als je  je “gras” niet sproeit tijdens hete dagen.

4. Onderhoudsvrije meubels!

Meubels die onderhoudsvrij zijn die kosten je vanzelfsprekend ook minder onderhoudstijd. Neem dus geen teakhouten tafel want die moet gewaxt of geolied worden. Kies bovendien voor kunststof of wicker tuinmeubels, dat scheelt veel poetstijd!

loungeset

5. Neem LED verlichting

Lampen gaan altijd stuk als je daar geen zin in hebt. En het komt bovendien nooit goed uit natuurlijk. Omdat LED lampen tot wel 20 keer zo lang meegaan als halogeenlampen, adviseren we je alle lampen die stuk gaan te vervangen door LED verlichting. Kun je gewoon online bestellen en het scheelt je veel `gedoe` in huis.