7 Redenen om een rondreis te maken

Een rondreis staat voor een land ontdekken in een relatief korte tijd. Reis je naar één bepaalde stad of dorp, dan zie je slechts de nabije omgeving. En nooit het hele land. Alleen al een reden om je aan een rondreis te wagen. Bijvoorbeeld met een gehuurde auto of georganiseerd met een gezelschap. Maar uiteraard zijn er veel meer goede redenen!

Op avontuur!

Als je op rondreis gaat, weet je niet direct wat je van elke dag kunt verwachten. Dat maakt dat je vakantie al een stuk avontuurlijker wordt. Vandaag relaxen op het strand, morgen middenin de stad op een terrasje. En uiteraard horen daar diverse excursies bij. Ga je op rondreis, dan ga je op avontuur. En dat is spannender dan precies weten waar je aan toe bent.

Leerzaam

Omdat je veel ziet in korte tijd is een rondreis heel leerzaam. Neem bijvoorbeeld als je een rondreis Iran boekt. Je ziet dan allerlei kanten van het land Iran. Zo ontdek je wat de Perzische cultuur is, hoe gastvrij de mensen zijn en wat er in het land allemaal te doen is. Je gaat op bezoek bij tempels en eet lokale gerechten. Rondreizen betekent ervaren!

Flexibele manier van reizen

Als je een rondreis maakt op eigen initiatief, dan kun je zelf bepalen wat je doet, hoe lang je ergens blijft en waar je wel of niet overnacht. Vooral als je een auto huurt. Dat maakt dat je je snel van het een naar het ander kunt verplaatsen. Het is zelfs zo dat je bepaalt wanneer het genoeg is en het tijd is om naar huis te gaan. Een meer flexibele manier van reizen is er niet!

Niks missen

Ga je georganiseerd op een rondreis, dan ben je minder flexibel. Maar daar staat tegenover dat je geen belangrijke excursies mist. Een gids weet precies waar je in een bepaald land moet zijn en wat je niet voorbij mag lopen. Vooral als de gids lokaal is. Met een gids kom je op plekken waar je anders niet geweest was.

Nooit saai

Omdat je elke dag of om de paar dagen naar een andere plek reist, wordt een rondreis nooit saai. Je houdt de sfeer er goed in! Waar je het fijn hebt, blijf je langer. Waar niks te doen is, ga je snel weer vandaan. Door rond te reizen gebeuren onverwachte dingen, waardoor je nooit kan voorspellen hoe je dag eruit gaat zien.

Elk land ontdekken

Een rondreis laat je meer weten over landen in het algemeen. Eenmaal de rondreis ontdekt, wil je nooit meer anders. Elke vakantie ga je een ander land ontdekken. Of je nu kiest voor de eerdergenoemde rondreis Iran of voor een rondreis door Italië, je ontdekt overal de parels van het land. En voor je het weet ontdek je weer een nieuw land waar je meer over wilt weten.

Een topvakantie

Ga je met zijn tweeën op rondreis maar heb je elk andere interesses? Grote kans dat je door de variatie van een rondreis allebei aan je trekken komt. Dat maakt dat elke rondreis een succes is en je doet wat je wil, ondanks dat je niet op een lijn zit. Rondreizen maakt dat zonvakanties, stedentripjes en avontuur met elkaar gecombineerd wordt tot één topvakantie.