7 Sterke Redenen om Deze Zomer nog een Buitensauna te Kopen

Eigenlijk heb je natuurlijk helemaal geen redenen nodig om een sauna te kopen. Maar omdat je wellicht toch over de streep getrokken moet worden, hebben wij zeven sterke redenen op een rijtje gezet. Na het lezen van dit artikel ben je vast overtuigd en ga je deze zomer nog een buitensauna kopen.

Sauna is het hele jaar lekker

Voor het bezoeken van een sauna maakt het niks uit wat voor weer het is. Als je eenmaal verknocht bent aan een sauna, dan weet je: de sauna is het hele jaar lekker. De sauna is in de winter als een bezoekje aan het strand, maar dan zónder zand tussen je tenen. Het hele jaar door biedt de sauna de ontspanning die je broodnodig hebt in het dagelijkse drukke bestaan.

In de zomer weet je hoe je de tuin gebruikt

Nu het zomer is, weet je precies hoe je de tuin op een nuttige manier gebruikt. En nu weet je ook welk hoekje je eventueel over hebt voor het plaatsen van een buitensauna. Zit je op je terras in je luie stoel? Kijk dan eens goed om je heen, waar zou je die buitensauna kunnen plaatsen? Als de plek bepaald is, is het halve werk gedaan.

Regenachtige dag in de zomer?

Kun je je voorstellen, een regenachtige dag, buiten is het eigenlijk te koud, binnen verveel je je. Op een regenachtige dag mis je die sauna eigenlijk al. En dat terwijl je hem nog helemaal niet hebt aangeschaft. Overigens is een sauna niet alleen lekker op die regenachtige dag. Het is alleen zo dat je op zulke dagen de warmte van de sauna als extra weldadig beschouwt. Soms is het precies wat je nodig hebt.

In de zomer is alles mooier

We zijn geneigd om in de zomer alles positiever te zien. Is dit erg? Welnee! In de zomer is alles daadwerkelijk mooier. In de zomer zijn er geen beren op de weg die je allerlei nutteloze tegenargumenten geven. Nu kun je natuurlijk besluiten om te wachten met besluiten tot de herfst, maar waarom zou je dat doen? Heb je niet juist het gevoel dat je de beste beslissingen in de zomer neemt?

Je hebt tijd om na te denken

Nu het zomer is, heb je wellicht vakantie. Die tijd kun je gebruiken om helemaal tot rust te komen, maar ook om even overal goed over na te denken. Je hebt er immers tijd zat voor. Je kunt in de zomer niet alleen de beste beslissingen nemen, maar ook alles goed overwegen. Is een buitensauna een nuttige aankoop? Hoe vaak ga ik er gebruik van maken? Met hoeveel personen wil ik erin kunnen zitten? Waar zet je hem neer? Heb je nog meer vragen nodig? Of is dit wel genoeg denkwerk?

In de zomer merk je hoe lekker het is om te zweten

Zweet helpt met het opruimen van schimmels en bacteriën. Zweten wordt nog weleens als negatief ervaren, maar neem van ons aan: het ruimt lekker op. Als het warm is, staan al je poriën helemaal open. En uit die poriën kan het vuil lekker naar buiten. Zweten zorgt er niet alleen voor dat je een mooiere huid krijgt, het ontgift ook. Daarnaast is voorkomt zweten dat je nierstenen krijgt en zorgt zweten ervoor dat je goed drinkt. Bovendien is het zo dat je lichaam op een warme dag of in de sauna de extra warmte gewoon kwijt moet. Zweet maakt dat je op temperatuur blijft, zeg maar.

Geïnspireerd door lopen op blote voeten

Wat is er lekkerder dan op je blote voeten lopen in de zomer? Juist ja: het hele jaar door op blote voeten lopen. Oké, om naar de buitensauna te gaan kun je wat aan je voeten doen, maar als je eenmaal binnen bent, kan de knellende schoen direct uit. Blote voeten zorgen ervoor dat je lekker kunt aarden. Wie op blote voeten loopt, heeft contact met de wereld. Daarnaast ben je helemaal in balans, als je op blote voeten loopt. Wist je dat je in de sauna altijd op blote voeten loopt? Het is maar dat je het weet…