Auto vakantie-klaar maken

Auto met CaravanApril loopt op zijn eind en dat betekend dat de zomervakantie voor velen in de buurt komt. Nog een maand of 2 á 3 en we zitten weer massaal in de auto op de route du soleil. Ik heb er nu al zin in, nou ja, niet zozeer in de rit er naartoe, maar wel om weer heerlijk op te laden ergens op een camping in zuid-frankrijk. Ik weet 1 ding zeker, ik ga dit jaar voordat ik wegga mijn auto en caravan goed nalopen op eventuele zaken die aan vervanging toe zijn…

Ongeluk in een klein hoekje

Drie jaar geleden hadden we dat namelijk niet gedaan. De auto was pas 2 jaar oud en de caravan gloednieuw, dus wij dachten dat ons niets zou kunnen gebeuren, tenminste, niet qua defecten aan auto en caravan. Dat was een harde les. Na 800 kilometer gereden te hebben, met nog zo’n 400 kilometer te gaan tot onze eindbestemming begonnen we gevaarlijk te slingeren. Het zal waarschijnlijk maar een halve minuut of misschien zelfs korter geduurd hebben, maar het leek ellenlang te duren voordat ik de auto weer onder controle kreeg en ik hem op de vluchtstrook tot stilstand kon brengen. Gelukkig was er op dat moment geen andere weggebruiker aanwezig, want dan was het gegarandeerd veel erger afgelopen. Uiteindelijk was de caravan total loss, maar was iedereen nog heel.

Waar het nu precies aan gelegen heeft weten we nog steeds niet, maar waarschijnlijk is het gekomen door een combinatie van overbelading van de caravan, een auto die aan de lichte kant is en een bandenspanning die niet optimaal was. Die drie zaken houd ik vanaf nu dus altijd scherp in de gaten. Ook op andere zaken check ik mijn auto en caravan sindsdien een stuk meer, want zoiets wil je niet nog een keer meemaken..

APK en onderhoud

Ik laat nu ieder jaar tijdens mijn APK-keuring de auto ook een onderhoudsbeurt geven. Voor minder dan € 100,- ben je vaak al klaar en dan weet ik zeker dat mijn auto op de belangrijkste zaken gecheckt en onderhouden is. Bij Kwik-Fit kun je al voor € 89,- zo’n onderhoudsbeurt + APK laten uitvoeren.