De keuken verlichten

Natuurlijk wist je dat je in de keuken een lamp nodig hebt om wat te kunnen zien, vooral ’s avonds. Maar wist je dat er ook een uitgebreid assortiment keukenverlichting is voor onder je keukenkastjes? Vooral de onderbouwspots zijn de moeite van het bekijken waard.

Inbouwspots geven licht op de werkruimte in de keuken

inbouwspotsOnder bovenkastjes in de keuken kan het nogal donker zijn. Ledstrips met warm wit licht of inbouwspots hebben, naast een mooi verlichtingseffect, tot doel het zicht op het aanrecht te vergroten. Triton Led heeft als bijkomend voordeel dat de lampen draaibaar zijn, waardoor de lichtstraal gericht kan worden op waar je wil dat hij op richt. De kleur is zilvergrijs, de maatvoering 7 cm diameter. Een aantal spots naast elkaar in de bovenkastjes of aan de onderkant van een plank boven het aanrecht maken dat de keuken sfeervol verlicht is en het zicht op de werkruimte vergroot wordt. Triton Led bergt per lamp drie ledlampen van elk 1 Watt, waardoor de verlichting koel wit en fraai is. Voor wie meer van warm wit licht houdt, is de variatie warm wit beschikbaar.

Hanglampen: solo of in een groep

Ook hanglampen geven de keuken een eigen sfeer. Perri Alu bijvoorbeeld, een hanglamp met een diameter van 11 cm bij een hoogte van 20 cm. Het glas van de lampenkap is geribbeld en wit en door het materiaal: glas, eenvoudig schoon te maken. Perri Alu leent zich uitstekend voor een aantal lampen op een rij of een groepje met lampen. Verlichtingsbron E27 met maximaal 75 Watt is voor deze lamp geschikt. Ook Light Eye Chroom is uitstekend geschikt als keukenverlichting. Deze lamp is gemaakt van een ronde bal van 14,5 cm diameter aan een snoer. De hoogte van de bal is 12 cm. Lamp ES111 met maximaal 75 Watt is voor deze lamp apart leverbaar. Solo is Light Eye al fraai, maar ook deze lamp leent zich uitstekend voor een aantal lampen bij elkaar.

Eenvoud of uniek

myliving-runnerVoor een fraai verlichte keuken zijn wandspots ook een aanrader. Wil je een eenvoudige, dan is Myliving Runner een idee. Voor een aparter effect is wandspot Square Dice I een mogelijkheid. Square Dice is zilvergrijs gecombineerd met glas gesatineerd. Twee aan elkaar gemaakte blokjes maken dat de lamp een uniek uiterlijk heeft. Lamp GU10 met 25 of 35 Watt maken de Square Dice compleet. De eenvoudige Myliving Runner is een plafond- of wandspot verkrijgbaar in de kleuren wit en aluminium. De lamp is te dimmen en te draaien, zodat elk gewenst effect mogelijk is. Lamp GU10 met 35 Watt geeft een warm wit licht.