Duurzaam vergaderen

MilieuproblemenIk was op zoek naar een lijst met de grootste milieubedreigingen ter wereld en ik kom het gewoon niet tegen. Het lijkt erop dat ik daadwerkelijk een vraag gevonden die Google niet voor mij kan beantwoorden.

Is er dan niemand die zich met die vraag heeft beziggehouden? Vast wel. Blijkbaar echter, is die persoon niet belangrijk genoeg om in de hoogste zoekresultaten van Google terecht te komen.  Of er zijn andere redenen voor…(complottheorietje, altijd leuk..) Feit is wel dat het niet de goede kant op gaat met onze aarde. Al jaren niet.

Wat kunnen we er tegen doen? Veel. Van met het grootste gemak gooi je het in de afvalbak tot aan duurzaam vergaderen. Omdat er over dat laatste niet zo veel geschreven wordt, ga ik het eens daarover hebben.

Duurzaam vergaderen

Duurzaam vergaderenHet klinkt als een of andere marketing term en dat is het misschien ook wel. Maar het uitgangspunt is goed en dat is vergaderen op een manier waarop je het milieu het minste belast. Dat kan zijn door te lunchen met biologische producten, te reizen op een busje met biogas, te slapen op een locatie dat deels verwarmt wordt door zonnepanelen, of een combinatie van deze of andere maatregelen. Er is zelfs een keurmerk in het leven geroepen om aan mensen duidelijk te maken dat een vergaderlocatie milieubewust is en dat is de zogenaamde ‘Green Key‘.

Groencentraal

Zo is er in de omgeving van Utrecht een samenwerkingsverband van negen vergader- en conferentiecentra die allemaal doen aan duurzaam vergaderen. Groen Centraal is de naam van dit overkoepelend orgaan.Op de website van GroenCentraal kun je per conferentiecentrum zien op welke manier ze bijdragen aan een beter milieu. Behalve dat ze proberen het milieu zo min mogelijk te belasten doneren de centra namelijk ook allemaal een deel van hun opbrengsten aan een goed doel. Wil je meer weten of direct boeken? Je kunt direct een offerte aanvragen.