Een winterdip? Zo voorkom je die!

De klok is net weer verzet, overal zie je dikke jassen en als je een bruin kleurtje had is dat inmiddels vast vervaagd. De winterdip, ook wel herfstblues genoemd, ligt dus op de loer. Maar wat is een winterdip eigenlijk? Simpel gezegd voel je je minder goed door een tekort aan licht. Zo eenvoudig is het. Je kunt je er moe door voelen, minder geconcentreerd zijn of misschien heb je meer behoefte je terug te trekken. Dat varieert per persoon. Weet je niet zeker of je een winterdip hebt? Check het hier.

Licht, licht, licht

Het is natuurlijk goed om te weten wat een winterdipje precies inhoudt, maar belangrijker is: hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? Dé oplossing is licht. Zorg dat je overdag in ieder geval even naar buiten gaat voor een lekkere wandeling, ook als is het maar even. Het kan natuurlijk zijn dat je weinig tijd hebt om naar buiten te gaan. Kijk dan eens naar den aanschaf van een daglichtlamp. Deze lampen kunnen je zeker helpen om de winter vrolijk en zonnig door te komen. Als je ze gebruikt in de ochtend, zorgen ze voor de aanmaak van vitamine D en zorgen ervoor dat je lichaam het dag- en nachtritme beter weet te regelen.

Verlichting voor de donkere dagen

Het probleem met daglichtlampen is helaas vaak dat ze er niet zo aantrekkelijk uitzien. Jammer, want van een fijne omgeving kun je ook erg blij worden. Combineer zo’n lamp dus gewoon met een leuke verlichting die je wél mooi vindt. De trend van dit moment is de industriële lamp, maar kijk vooral naar wat je zelf mooi vindt. Vind je het lastig om te bepalen wat je leuk vindt? Ga gewoon eens naar de verlichtingsafdeling van een woonwinkel om inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld een hanglamp of mooie staande lamp. Wie weet kom je dan ook andere leuke dingen tegen die uit je winterdipje kunnen halen. Je zult in elk geval merken dat een beetje extra licht in je huis al wonderen doet en dat je je snel beter gaat voelen.