Fit op de racefiets

racing-bike-446395_1280Fietsen is een goede sport. Of je nu dagelijks 20 kilometer op een racefiets naar je werk fietst of af en toe naar de supermarkt met de e-bike, fietsen is goed voor je gezondheid. Door fietsten train je vrijwel iedere spier in je lichaam, verbeter je je conditie en verbrand je direct vet! Wanneer je effectief en in korte tijd fit wilt worden is racefietsen een goed idee.

Wielrennen of racefietsen is voor iedereen haalbaar!

Racefietsen is een ideale sport, en vrijwel voor iedereen toereikend. Wat je nodig hebt is een racefiets, een goede race fiets hoeft helemaal niet duur te zijn, deze heb je al vanaf €369,-. Daarnaast natuurlijk enkele accessoires zoals gepaste kleding, een goede helm en een drinkbidon. Een fietsverzekering is ook een aanrader, als je fiets beschadigd of gestolen is, krijg je direct een nieuwe fiets! Het fijne aan racefietsen is dat je zelf bepaald waar en wanneer je gaat fietsen. In tegenstelling tot sporten bij een club hoef je niet specifieke uren en data aanwezig te zijn en rekening te houden met anderen. Je bepaald je eigen route en tempo, en wanneer je geen zin meer hebt, draai je gewoon lekker om.

Beginnen met racefietsen

Als je begint met racefietsen is het belangrijk het langzaam op te bouwen. Maar ook al ga je maar een kort rondje fietsen, en nog niet zo snel als een ervaren fietser, werk je al aan je conditie en zijn je spieren goed in werking. Na enkele keren op de fiets zul je al merken dat je een stuk fitter bent. Als extra stimulans kun je wellicht samen met een vriend het fietsen oppakken. Door samen te fietsen motiveer je elkaar om net even dat stapje verder te gaan dan je denkt aan te kunnen. En als je na het werk toch geen zin hebt om te fietsen, ga je toch wel omdat je samen hebt afgesproken. En samen ben je fit voordat je dit jaar in de zwemkleding moet verschijnen!