Golfen in de bergen van Zuid-Tirol


Golfen is jarenlang een elitaire sport geweest. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen dat het voor iedereen leuk is. Golfen is heel ontspannend. Ook op vakantie kun je dagen spenderen op een golfbaan. Ook in Zuid-Tirol zijn een paar mooie golfbanen te vinden. In de Dolomieten, met de prachtigste vergezichten en mooiste natuur.

Golfclub Passeier: voor professionals en recreanten

Vlakbij stad Meran/Merano ligt Golfclub Passeier. Leden en gasten van alle leeftijden zijn hier welkom. Voor zowel beginners als goede golfspelers biedt deze baan uitdagingen. Zeven vijvers met waterlelies maken de baan aantrekkelijk. Bunkers vragen om strategisch spel en zijn een hoogtepunt van de golfcursussen die gegeven worden bij Golfclub Passeier. Deze golfclub ligt in het hart van de Dolomieten en kan het grootste deel van het jaar bespeeld worden. In het gezellige clubhuis is het leuk nog wat te drinken, als het parcours afgelegd is. In het restaurant met panoramisch terras zijn zowel regionale als nationale specialiteiten te vinden, evenals de lekkerste wijnen.
 

Ben je toch in de buurt, breng dan ook een bezoekje aan stad Meran/Merano. De stad is zeer divers met culturele activiteiten en een mediterraan gevoel van leven. De perfecte combinatie van stad en land is hier te vinden evenals een groot culinair aanbod en mogelijkheden voor wellness.
 

Golfclub Lana: meesterlijk ontworpen en toegankelijk

Onder de ruïnes van het Brandis kasteel is Golfclub Lana gesitueerd. Het uitzicht bij deze golfclub is panoramisch. De golfclub heeft twee verschillende uitzichten: over de rivier de Adige/Etsch aan de ene kant en boomgaarden aan de andere. Door het mediterrane klimaat is het golfseizoen hier heel lang. De golfbaan is ontworpen door Britse golfbaandesigner Michael Pinner. De negen hols zijn samen bijna drieduizend meter lang. Par 3, par 4 en par 5 is bij Golfclub Lana te vinden.
 

Als je gaat golfen bij golfclub Lana, is het aandoen van het dorp Lana een aanrader. Het gebied heeft veel wijngaarden en appelbomen, waartussen fietsroutes liggen en wandelpaden. Een onderdeel van de Italiaanse Giro d’Italia is hier te fietsen voor de echte wielrenner. De omgeving staat vol met eeuwenoude kerken, kapellen en kloosters.

Dolomiti Golfclub: een van de mooiste golfbanen in de Dolomieten


In het centrum van Sarnonico is Dolomiti Golfclub te vinden. Deze baan wordt beschouwd als een van de moeilijkste golfbanen in de Dolomieten, maar ook als een van de mooiste. De vele alpine uitzichten zijn van zeldzame schoonheid. Het dennenbos waarin de golfbaan gemaakt is, biedt het perfecte klimaat voor een potje golf. Elke hole geeft een ander panoramisch uitzicht van stadjes als Cavareno en Sarnonico, of een indrukwekkende kerkklokkentoren. Schilderachtige taferelen komen voorbij, waarbij je niet alleen bij deze golfclub komt om te golfen, maar ook om van de natuur te genieten.

Een cursus bij deze golfclub is technisch uitdagend voor elk niveau. De golfbaan is modern ontworpen en de terrassen bij de golfclub zijn mooi aangelegd. Bij deze golfclub zijn een putting green te vinden, een pitching green, chipping green en driving range. De negen holes golfbaan is in 1920 gebouwd.