Isoleren voor een lagere energierekening

De deuren zijn dicht, alle ramen zijn gesloten en toch voel je een tocht langs je blote voeten glijden. Kippenvel verschijnt op je armen. Staat er een ventilator aan? Blaast er iemand in je nek? Staat er misschien toch ergens een raam open? Niets van dat alles. Toch heb je het onbehaaglijke gevoel dat de wind van buiten op de een of andere manier naar binnen wordt geblazen. En hoe dichter je tegen het raam zit, hoe meer dat gevoel bevestigd wordt. Gelukkig is hier iets tegen te doen. Energie besparen door isolatie is de oplossing.

Nieuw en oud 

Vooral oudere woningen kennen het fenomeen van een lichte tocht in huis. Je kunt stoken wat je wilt, maar die koude lucht verdwijnt niet. Dit is het gevolg van een slechte isolatie. Waar nieuwe woningen direct kunststof kozijnen krijgen, driedubbele beglazing (ja, het bestaat echt!) en worden voorzien van de beste isolerende materialen, moeten oude woningen het in de extreme gevallen nog doen met enkele beglazing en houten kozijnen. Je kunt natuurlijk aanpassingen doorvoeren in je woning door de boel te verbouwen. Werkt je spaargeld echter niet zo goed mee, wees dan gerust. Ook kleine maatregelen kunnen al een groot verschil maken.

Kleine investering, groot verschil

Hout leeft. Wordt het warm, dan zet het uit. Wordt het koud, dan krimpt het. Zodra de temperaturen dus beginnen te dalen, ontstaan er kieren waar koude lucht doorheen komt. Hierdoor krijg je je woning niet alleen slecht op temperatuur, maar verbruik je ook nog eens meer energie. Helaas heb je geen invloed op de energieprijzen, maar wel op je energieverbruik. Tochtstrips en tochtbanden kunnen daaraan bijdragen. Plaats ook een borstel voor de brievenbus. Je koopt ze voor een paar euro in de bouwmarkt. Knip de tochtstrips ze op het juiste formaat en plak ze in het raamkozijn. Kieren worden zo gesloten en je merkt al snel dat het ineens een stuk behaaglijker is in huis. En je energierekening? Die valt volgend jaar een stuk lager uit.

Geniet ook in het najaar optimaal van het buitenleven

Hallo Herfst! Wat hebben we een geluk gehad met het heerlijke nazomerse weer de afgelopen weken. Met deze mooie kleuren buiten en de nog relatief aangename temperaturen is het jammer om binnen te blijven, dus gaan we met z’n allen zoveel mogelijk naar buiten! Een fijne boswandeling, opwarmen bij het kampvuur en op zoek naar de mooie herfstkleuren.

Wil je ook in het najaar optimaal kunnen genieten van jouw tuin met het hele gezin? Dan is een veranda ideaal! Om zo van het vroege voorjaar tot in de winter te genieten van de tuin als verlengstuk van het interieur. Bovendien kun je jouw overdekte stukje tuin helemaal inrichten zoals je dit binnenshuis ook kan doen.

buitenleven

Veranda-inspiratie

Wordt jouw veranda een echte relax-plek? Kies dan voor een fijne loungeset die het gehele jaar buiten kan blijven staan. Lekker veel knusse kussens, een fijne terrasverwarmer, een goede kop warme chocolademelk en een grof gebreid dekentje kunnen ervoor zorgen dat jij de gehele zondag dit fijne plekje niet meer verlaat.

veranda
stoel

Bij een kleine veranda of balkon kan een 3-zitsbank met een salontafel uitkomst bieden. Als eyecatcher zou je een toffe hangstoel in de hoek kunnen hangen.

Seizoensstyling

Het leuke van een veranda of buitenverblijf is dat je de styling op het seizoen kunt aanpassen. Plaats in de herfst bijvoorbeeld een aantal leuke pompoenen, in de winter kun je deze ruimte helemaal gezellig maken door middel van kerstverlichting en eventueel zelfs een opgetuigde kerstboom! Dient de lente zich langzaam aan? Style jouw tuintafel dan met vrolijke lentebollen en een mooi buitenservies in allerlei kleuren. Vergeet ook de sierkussens niet!

tuinmeubelen

De tijd dat we aan het eind van de zomer onze geliefde tuin met pijn in het hart de rug toekeerden, is voorgoed voorbij! Want met een paar slimme ingrepen en het plaatsen van de juiste meubelen, maak je van je tuin een fantastische buitenkamer, waar je het hele jaar van kunt genieten. Kom langs bij Kees Smit Tuinmeubelen en laat je verrassen!

Geniet van het  buitenleven!

Zo schrijf je een memorabele toespraak

Nu je ouder wordt, vallen er ook steeds meer mensen in je omgeving weg. Ontzettend verdrietig, maar het hoort bij het leven. De kans dat je gevraagd wordt om op een uitvaart te spreken, wordt daardoor ook groter. Spreken op een uitvaart is zo makkelijk nog niet. Maar als je een speech schrijft die mensen raakt, dan gaat het al een stukje gemakkelijk. Zo schrijf je een memorabele toespraak!

Lees verder