Dit is wat een combisauna zo speciaal maakt

Een combisauna is een combinatie van twee verschillende sauna’s. Zo kun je de combisauna instellen als infraroodsauna of als traditionele Finse sauna. Dit maakt dat je, ook als je kleinbehuisd bent, ruimte hebt voor twee verschillende saunatechnieken. Bovendien is een combisauna ideaal voor als je eigenlijk niet kunt kiezen welke van de twee sauna’s je het liefst in huis haalt. Want waarom kiezen als dat niet hoeft? Lees verder

Tips om meer te recyclen

recyclen

Afval scheiden

Het scheiden van afval is de makkelijkste manier om te recyclen. Tegenwoordig worden 4 soorten afval regelmatig opgehaald: papier, plastic, GFT en restafval. Andere bekende manieren van afval scheiden zijn: het brengen van glas naar de glasbak, het terugbrengen van statiegeldflessen en KCA. Op deze manieren recycle je op een semi-actieve manier. Je zorgt voor het materiaal dat gerecycled kan worden. Op deze manier zijn mensen meer met recycling bezig dan ze denken. Het doel van het kabinet is om in 2020 75% van al het afval gescheiden te hebben.

DIY

Hergebruik defecte en oude spullen. Het is niet nodig om defecte spullen weg te gooien, je kan er leuke dingen mee doen of maken. Zo kun je oude glazen gebruiken om leuke decoratie voor je huis te maken. Of je kan ze gebruiken als tandenborstelhouder. Er zijn zo veel manieren om spullen te hergebruiken. Zolang je het goede gereedschap in huis hebt kun je alle kanten op. Karwei heeft vaak leuk gereedschap in de aanbieding. Voor de juiste bescherming kun je terecht bij Engelbert Strauss. Vooral met het hergebruiken van spullen is het van belang dat je je huid, mond en ogen goed beschermd. Je wilt niet het risico lopen dat er gevaarlijke stoffen in of op je lichaam terecht kunnen komen.

Water

Ook water is een product wat men vaak te veel verspilt. Vaak wordt overbodig water weggegooid. Probeer dit te verminderen, door dat te volle glas toch op te drinken. Mocht het water niet meer lekker genoeg zijn om te drinken, gebruik het dan om planten water te geven.

Plaatselijke acties

Vaak zijn er plaatselijke acties, zoals het inzamelen van oude kleren of oude mobiele telefoons voor een goed doel. Ook staan er in veel supermarkten speciale afvalbakken voor lege batterijen. Op deze manier draag je bij aan meer recycling en vaak nog voor een extra goed doel ook! Houd daarom de regionale kranten in de gaten voor dergelijke acties bij jou in de buurt.