Infraroodsauna’s, de verschillende modellen

Infraroodsauna’s hebben een stralingswarmte die omgezet wordt in een therapeutische warmte. Verschillende modellen infraroodsauna’s zijn verkrijgbaar. Een opsomming van de meest verkochte modellen.

Grootse sauna in kleine ruimte

Een van de meest verkochte sauna’s is een infraroodsauna Full Spectrum 110 x 100. Deze sauna biedt plaats aan één of twee personen, en is daarom zeer geschikt als thuissauna voor een kleine ruimte. Slechts iets meer als een vierkante meter vloeroppervlakte is nodig om deze sauna te kunnen plaatsen. De sauna is eenvoudig op te bouwen, het is bijna een kwestie van stekker in het stopcontact en genieten maar. Ontspannen is in deze sauna extra gemakkelijk door de radio- en MP3voorziening en digitale besturing. De lampen zijn te dimmen en lampen voor kleurentherapie worden meegeleverd. Full Spectrum wordt geleverd in Hemlock of Red Cedar en is te bekijken in de showroom.

Full Spectrum: keuze in verschillende modellen

Full Spectrum sauna is naast de maat 110 x 100 cm ook leverbaar in een kleiner eenpersoonsmodel 90 x 90 cm, maar ook in grotere varianten als 130 x 100, 150 x 100 en 150 x 150 cm. Deze laatste is het grootste model in de Full Spectrumreeks, heeft drie tot vier zitplaatsen en is een hoekmodel. Acht dimbare lampen van 400 Watt zorgen voor totale ontspanning en zijn in verschillende zones instelbaar. De sauna werkt op 230V, een extra aansluiting is dus overbodig.

Korte golfsauna voor één tot vier personen

Naast de Full Spectrumreeks is een reeks korte golf infraroodsauna’s verkrijgbaar in verschillende maten van één tot vierpersoons. Deze sauna’s zijn direct op temperatuur, waardoor het genieten ook direct kan beginnen. De wanden zijn gemaakt van 7 cm dik hout, beschroot met 16 mm Nordische Fichte, een houtsoort van een fijnspar. Voordeel van dit hout is dat het zeer dicht is, door de langzame groei in de Scandinavische bossen. De compacte jaarringen hebben een uitstekende verwerking van de stralingswarmte. Ook voor deze sauna’s is weinig vloeroppervlakte nodig, de grootste maat meet 210 x 130 cm. In de één en tweepersoons sauna’s zijn vier of vijf Philips lampen verwerkt, het vierpersoons model bergt acht lampen. De lampen zijn zogenaamde Direct Heat lampen, de straling van deze lampen is kortgolvig. Deze straling dringt diep in de huid, voor een weldadige werking.

Infraroodlamp maakt van Finse sauna een combisauna

Met een losse infrarood saunalamp is van een Finse sauna in een handomdraai een combisauna te maken. De losse lamp geeft korte golf infraroodstraling. De lampen kunnen zowel voor inbouw als voor opbouw gebruikt worden, frames voor opbouw zijn apart leverbaar. Zelf een frame vervaardigen is ook mogelijk. Naar wens zijn diverse maten en wattages verkrijgbaar, de armaturen zijn voorzien van een Robax Filter.