iPhone 6: meer dan telefoneren

iphone-6-grijs-1Het werkwoord telefoneren is afgeleid van de telefoon. Nog niet zo lang geleden was telefoneren ook de enige functie van een telefoon. Tegenwoordig heeft het heel veel toepassingen, waarvan bellen juist een van de ondergeschikte is. Om maar wat belangrijkere functies te noemen: het raadplegen van internet, foto’s maken, navigatie gebruiken en games spelen.

En daarbij..Dat bellen is ook een beetje ouderwets. Want een iPhone 6 met abonnement waarbij je gebruik kunt maken van al deze functies is namelijk veel betaalbaarder dan je misschien zou denken!

Ultradun en up to date

Nog niet zo lang geleden kwam Apple met het nieuwste model telefoon op de markt: de iPhone 6. Dit ultradunne telefoontje heeft een mooi groot scherm en is helemaal up to date. iPhone 6 is uitgerust met een geavanceerde 8-megapixelcamera, met een nieuwe technologie voor betere en scherpere foto’s. Het grootste voordeel van een goede camera op je telefoon is natuurlijk dat het, ten opzichte van een normaal fototoestel, beter in je broekzak past.

iPhone 6 heeft wat leuke fototoepassingen, wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van panoramafoto’s tot 47 megapixels groot? Dat krijg je met menig klein fototoestel niet voor elkaar. Ook de frontcamera, beter bekend als selfie-camera, maakt scherpere foto’s in hogere resolutie.

Zestien dagen stand-by

Toen de telefoon nog bedoeld was voor telefoneren, deed je dagen van een batterij. Nu we de hele dag met ons mobieltje in de weer zijn, red je dat niet meer. Sterker nog, minimaal eens per dag ligt de gemiddelde telefoon aan de oplader. Met de iPhone 6 kun je volgens Apple maar liefst tien uur achtereen browsen op 3G.

Neem je de Plus variant, redt je telefoon het zelfs twaalf uur. Zou je de telefoon alleen maar op stand-by hebben staan en verder niet gebruiken, dan belooft Apple voor de iPhone 6 Plus dat hij zestien dagen ‘aan’ blijft staan. Voordeel is ook dat de nieuwe iPhone niet warm wordt. Zelfs bij intensief gebruik, blijft hij koel aanvoelen.

Kleur is fel, zwart is ook echt zwart

Als je de iPhone 6 vergelijkt met zijn voorganger, heeft hij een groter scherm, is hij dunner en heeft hij een snellere processor. Dit laatste maakt dat de grafische mogelijkheden verbeterd zijn. Goed nieuws voor de mensen die graag gamen op hun smartphone.

Voor het toestel verscheen, ging het gerucht dat voor dit model saffierglas gebruikt zou worden voor het scherm. Dit zou extra sterk zijn en bovendien krasbestendig. Valtesten wezen echter uit dat saffier juist brozer is en de schermen juist veel sneller uiteen barsten dan wanneer er gehard glas gebruikt wordt.

Door de hoge resolutie van het scherm is een film kijken of lange teksten lezen helemaal niet vervelend. Omdat de iPhone 6 een betere helderheid heeft en een hoger contrast zijn de kleuren fel en zwart echt zwart.