Dit is wat een combisauna zo speciaal maakt

Een combisauna is een combinatie van twee verschillende sauna’s. Zo kun je de combisauna instellen als infraroodsauna of als traditionele Finse sauna. Dit maakt dat je, ook als je kleinbehuisd bent, ruimte hebt voor twee verschillende saunatechnieken. Bovendien is een combisauna ideaal voor als je eigenlijk niet kunt kiezen welke van de twee sauna’s je het liefst in huis haalt. Want waarom kiezen als dat niet hoeft?

Weldadige warmte voor spieren en gewrichten

Een infraroodsauna is ontzettend weldadig als je last hebt van je spieren of je gewrichten. Deze sauna werkt met infraroodlampen en de warmte van deze lampen is te vergelijken met de warmte van de zon. Je weet vast wel hoe je kunt opknappen van een half uurtje in de zon zitten, met de lampen van deze sauna werkt het net zo. Omdat stramme spieren of gewrichten opknappen van weldadige warmte, doe je jezelf echt een plezier met deze vorm van saunagebruik na bijvoorbeeld intensief sporten. Ook bij blessures of bijvoorbeeld reuma of artrose is deze sauna heel fijn. Laat je wel goed informeren over de infraroodsauna’s, je hebt namelijk verschillende soorten infrarood. Deze zijn onder te verdelen in IR-A (kortgolvig), IR-B (middengolven) en IR-C (langgolvig). Wat precies de verschillen zijn wil een specialist bij een bezoekje aan de showroom graag aan je uitleggen.

Ontspannen door letterlijk stoom afblazen

De traditionele sauna zorgt ervoor dat je lekker zweet en daarnaast ontspant. Omdat door het zweten allerlei afvalstoffen je lichaam verlaten, is deze vorm van saunagebruik heel zuiverend. Je kunt in deze sauna letterlijk stoom afblazen en je voelt je na een bezoekje als herboren. Vooral als je de combinatie van de warmte van de Finse sauna en de kou van een dompelbad of gewoon de frisse achtertuin gebruikt, ontspan je helemaal. Je bloedtoevoer wordt geoptimaliseerd en je geest wordt als het ware gereset. In een traditionele Finse sauna kun je een elektrische kachel neerzetten of je kiest voor een houtkachel. De elektrische is wat nauwkeuriger regelbaar en de houtkachel geeft meer sfeer. Het is maar net wat je zelf het fijnst vindt. Maar ook hierover informeert een specialist je tijdens een bezoekje aan de showroom.

Jouw wellness!

Kies je voor de aanschaf van een sauna, dan heb je met de combisauna twee soorten saunagebruik in één. Dit is echt een groot voordeel. We zeiden het al, twee sauna’s in één scheelt ook ruimte. Je hebt als het ware je eigen complete wellnesscentrum, met een combisauna, een douche en een relaxstoel. Er zijn verschillende combisauna’s op de markt, in standaardmaten als 130 x 120 cm of bijvoorbeeld een grotere variant van 220 x 130 cm, maar ook maatwerk is mogelijk. Je kunt dus de sauna zo groot of klein laten maken als je zelf wilt. In de showroom van de saunaspecialist zijn de verschillende sauna’s te bekijken. Door ze eerst te bekijken worden verschillen duidelijk en zie je met eigen ogen hoe groot een standaard sauna is. Let wel op: kijk thuis welke maat je kwijt kunt. Door vooraf te meten wat de maximale maat voor jouw thuissauna is, voorkom je problemen achteraf.

In de relaxstand met een mooie rugsteun

Als je een combisauna gaat kopen, dan is het wel zo leuk om ook de accessoires erbij af te stemmen. Niet alleen de houten lepel en houten emmer zijn leuke accessoires, ook bijvoorbeeld berkentakken. Deze takken zijn vaak in sauna’s te vinden, ze helpen je bij het ontspannen en wekken de bloedcirculatie op. De takken hebben dus een lichte medische werking. Dit maakt dat ze niet alleen echt een saunasfeer geven, maar ook nog eens een functie hebben. Wat ook goed is om te hebben, is een hygrometer. Deze geeft aan hoe het gesteld is met de luchtvochtigheid. Dit is belangrijk voor het bepalen van het juiste klimaat in de sauna. Voor de ergonomie kun je een mooie ruggensteun uitzoeken of een steun voor de knieën of voor je hoofd. Hiervan krijg je comfort en je zit er wat meer ontspannen bij. Het relaxen kan met een combisauna en deze accessoires echt beginnen!