Losse telefoon met sim only abonnement bijna altijd goedkoper

sim-onlySteeds meer consumenten kiezen er voor om hun nieuwe telefoon los te kopen in combinatie met een sim only abonnement. En groot gelijk hebben ze. Een abonnement zonder telefoon is namelijk bijna altijd voordeliger dan een abonnement waar een telefoon bij inbegrepen is of een prepaid abonnement. Het vergt een flinke investering, maar die betaald zich uiteindelijk wel uit.

Sim only kan honderden euro’s schelen

Kopers worden steeds slimmer en gaan niet meer over één nacht ijs als ze aan een nieuw toestel toe zijn. Door een uitgebreide berekening te doen weten ze vaak honderden euro’s te besparen. Dit grote voordeel is met name te bereiken door te kiezen voor een mid-range telefoon. Het voordeel is wat minder groot bij de aanschaf van een high-end toestel. Maar dit scheelt toch nog 10 tot 30 procent in de kosten.

Abonnement zonder telefoon steeds voordeliger

De reden dat sim only steeds voordeliger wordt zit voor een deel in een omslag die bij de telefoonproviders heeft plaatsgevonden. In het verleden werden flinke kortingen op de toestellen gegeven om hiermee nieuwe klanten binnen te halen. Tegenwoordig wordt een hogere prijs gerekend voor het toestel dat je bij je abonnement krijgt. Deze prijs worden verdisconteerd in het maandelijkse abonnementsbedrag en pakt bin altijd hoger uit dan het aanschaffen van een losse telefoon.

Doe je huiswerk

Het is dus aan te raden om voor het aanschaffen van een nieuwe telefoon goed je huiswerk te doen. Moet je echt het allerlaatste model hebben? Of kan een goedkoper model eigenlijk ook alles wat je wilt doen met een mobiele telefoon. Maak een doordachte vergelijking, bijvoorbeeld met behulp van de website van de consumentenbond. Zo kan je honderden euro’s besparen!