Waarom je deze herfst een buitensauna moet overwegen

Het is buiten guur, de wind slaat om je huis en de regen striemt tegen de ramen. Het enige waar je zin in hebt, is bij de warme kachel zitten. Naar de sauna gaan is heerlijk, daar zit je de hele tijd bij de warme kachel. De rit ernaartoe is misschien een drempel, maar wat nu als je er een in de tuin hebt staan… Een eigen buitensauna is bereikbaarder dan je denkt.

Weersomslag versus weerstand

In de herfst laten niet alleen de bomen alle blaadjes vallen, ook ons lichaam moet aan de slag om zich klaar te maken voor de winter. De ene dag schijnt de zon en kun je urenlang zonder jas buiten wandelen, de andere dag regent het de hele dag en zou je het liefst op de bank kruipen met een boek. Tijd voor echte ontspanning: in de sauna. De sauna maakt dat je hoofd leeg wordt, je lijf ontspant en alles weer lekker warm wordt. De sauna zorgt voor extra weerstand en dat kun je in de herfst wel gebruiken. Door alle verschillende weersomstandigheden heb je namelijk zo een verkoudheid te pakken. De sauna gaat alle bacteriën en virussen voor je te lijf.

Koortsachtig warm en steenkoud

Niet alleen in de herfst moet je lichaam aan de slag, ook in de sauna moet het hard werken. Dit komt door de hoge temperaturen die afgewisseld worden met kou. Als je in de sauna bent, is het soms zo warm dat je lichaam koortsachtig wordt. De afweerstoffen zijn direct in de maak. Omdat je gaat zweten verlaten de afvalstoffen je lichaam. Een goede schoonmaakbeurt voor lijf en leden dus. Met een stortdouche of een dompelbad koel je lekker af, maar ook de afvalstoffen verdwijnen ermee in het doucheputje. Als je dus een sauna in je tuin hebt staan, moet je ook zorgen voor verkoeling. In de herfst kun je ook op een koude dag gewoon de tuin inlopen, na de sauna. Een douche in je tuin kan ook lekker zijn, maar als het niet anders kan, moet je het doen met een emmer steenkoud water.

Sauna en herfst: een perfecte combinatie

Heb je astma of andere klachten met betrekking tot je bronchiën, dan weet je dat de herfst het begin is van het snotterseizoen. De sauna zorgt ervoor dat je luchtwegen weer vrijkomen, slijmvliezen worden sterker en beter doorbloed. Mensen met dergelijke klachten ervaren de sauna als zeer weldadig. De klachten worden er minder van en de longen kunnen er weer helemaal tegenaan. Heb je astmatische klachten, dan is een eigen sauna helemaal heerlijk. Op het tijdstip dat het jou uitkomt, ga je lekker naar de sauna. En de auto of fiets kun je laten staan, je loopt zo je eigen achtertuin in. De sauna en de herfst zijn al een perfecte combinatie. Als herboren maak je je lichaam klaar voor de winter, een seizoen waarin saunabezoek misschien wel nog lekkerder is.

Een eigen buitensauna is bereikbaar

Voor een eigen sauna hoef je niet eens zo veel ruimte over te hebben. Een paar vierkante meter kan al genoeg zijn voor een tweepersoons model. Buitensauna’s zijn er in diverse maten en vormen, wie een beetje nadenkt over de architectuur, de omgeving en het groen in de tuin, kan een parel van een sauna neerzetten. Een sauna die helemaal in de omgeving past, staat nooit in de weg en valt ook niet uit de toom. Om een sauna neer te zetten, zijn maar een aantal aanpassingen in de tuin nodig. Zo moet je stroom hebben, moet de kachel de ruimte hebben om te roken en moet je wellicht aan je privacy denken. Een eigen sauna is eenvoudig te installeren met een bouwtekening en de juiste materialen. Zie je jezelf al helemaal met je handdoekje en badjas de tuin in lopen? Overweeg dan eens de aanschaf van een buitensauna.

7 Redenen om een rondreis te maken

Een rondreis staat voor een land ontdekken in een relatief korte tijd. Reis je naar één bepaalde stad of dorp, dan zie je slechts de nabije omgeving. En nooit het hele land. Alleen al een reden om je aan een rondreis te wagen. Bijvoorbeeld met een gehuurde auto of georganiseerd met een gezelschap. Maar uiteraard zijn er veel meer goede redenen!

Continue reading

Top 5 rijkste tieners

Beroemde rijke tieners als Justin Bieber kent waarschijnlijk iedereen wel. Maar er zijn ook minder bekende tieners die behoorlijk wat poen in handen hebben. Wie dat zijn? In dit artikel vind je de top 10 van meest rijke (en vaak beroemde) tieners van dit moment.

1: Justin Bieber

biebsJustin Bieber, onder sommigen vooral beroemd en geliefd om zijn muziek; onder anderen vooral berucht en gehaat om zijn kapsel. Hij is niet alleen de best verdienende tiener van het moment, hij is een van de best verdienende mensen van Hollywood in het algemeen! Veel mensen dachten dat het een kindsterretje zou zijn die na volwassenheid snel aan populariteit zou inboeten. Maar dat is niet het geval. Zijn publiek groeit gewoon met hem mee. En de inmiddels bijna 19-jarige zanger is voorlopig nog niet van plan om het voor gezien te houden!

2: Miley Cyrus

Miley is onder jullie misschien beter bekend als Hannah Montana, waarmee ze meer dan $100 miljoen verdiende. Inmiddels probeert ze nog meer roem (en geld) te verwerven met ‘meer volwassen films’. Haar eerste film is in ieder geval geflopt. Continue reading

Buitensauna past in de sfeer van de buitenruimte

Buitensauna_14Voor wie een sauna wil plaatsen, maar in huis geen plek kan vinden, is een buitensauna misschien meer geschikt. In plaatsje in de tuin is wellicht sneller gevonden en een buitensauna past uitstekend in de sfeer van een tuin.

Finland

Traditioneel gezien past een sauna prima in de buitenruimte, in het oude Finland waren de sauna’s buiten gebouwd. Een buitensauna is als een blokhut in de tuin en is meer een verblijfsruimte dan alleen een sauna. Ramen geven een fraai uitzicht op een groene tuin, er zijn zelfs sauna’s verkrijgbaar met een panoramaraam. Een kernwoord voor saunagebruik is ontspanning, in combinatie met de tuin is ontspanning weldadig en compleet. Mocht de tuin complete privacy hebben, behoort zelfs een afkoelmoment buiten de blokhut tot de mogelijkheden.

Houtgestookste saunakachel

Een sauna met een houtgestookte kachel kan, voor de brandveiligheid, beter in de tuin staan dan in de woning. Een houtkachel verwarmt de sauna net zo snel als een elektrische kachel, het geeft alleen meer sfeer. Kijken en luisteren naar brandend hout geeft een extra ontspannen gevoel. Bijkomend voordeel is dat de aanleg van stroom overbodig is. Een rookkanaal en een voorraad brandhout is natuurlijk wel nodig. Het effect van een houtgestookte kachel is authentiek, maar vergt wel enige inspanning.

Grote sauna’s

Buitensauna’s zijn verkrijgbaar in vele verschillende maten en in verschillende vormen. Zelfs een achtpersoons model behoort tot de mogelijkheden. Deze ruime sauna heeft een afmeting van 280 x 190 x 350 cm en is vervaardigd van Nordisch Fichten met een wanddikte van 44 mm. De dakoppervlakte is wat groter, door een overstek van 25 cm aan de achterzijde en 90 cm aan de voorzijde. Nordisch Fichten is hout van een fijnspar. Door het koude klimaat in Scandinavië groeit dit hout langzaam, waardoor de structuur dichter op elkaar is. Het interieur is gemaakt van espen, een houtsoort voor een stijlvolle presentatie. Voordeel van espenhout is dat warmteafgifte gelijkmatig gebeurt. De structuur is fijn en noest- en harsvrij, wat het hout geschikt maakt voor zitgedeelten en rugleuningen. Ook twee-, drie-, vijf- en zespersoons sauna’s zijn van dezelfde materialen verkrijgbaar.

Tweepersoons sauna’s

Tweepersoons sauna’s zijn aanzienlijk kleiner, wie niet te veel buitenruimte op wil offeren heeft ook nog ruime keuze. Een compacte sauna van 130 x 100 cm bijvoorbeeld, of een wat ruimere variant van 190 x 130 cm. Een luxe buitensauna met een afmeting van 600 x 270 cm is ook verkrijgbaar. Deze sauna is voorzien van een loungegedeelte. De sauna zelf meet 220 x 190 cm, het verblijf is er omheen gebouwd. Deze sauna is geschikt voor vier tot vijf personen en is voorzien van een houtgestookte kachel. Compleet met accessoires als een dompelton of ledverlichting is een buitensauna natuurlijk een lust voor het oog.

De evolutie van de Porsche Cayenne

Porsche-Cayenne_S_Diesel_2013_photo_0bDe Porsche Cayenne werd in 2003 voor het eerst gelanceerd. Men bracht op dat moment een totaal nieuwe auto op de markt, zoals we dat nog niet kenden van Porsche. Het gaat om een sport SUV met een luxe afwerking. Uiteraard is de auto met een aantal verschillende motorisering beschikbaar. Het gewicht van meer dan 2.000 kilo vormt al vanaf het begin geen enkel probleem, aangezien de motoren meer dan voldoende kracht te bieden hebben. In 2007 is er een facelift toegepast en vanaf 2009 is er zelfs een model met een dieselmotor beschikbaar.

Facelift in 2007

Vanaf 2007 is de Porsche Cayenne beschikbaar met een nieuw uiterlijk, aangezien er een facelift plaats heeft gevonden. Men heeft er vanaf dat moment bovendien voor gezorgd dat de auto’s een hogere topsnelheid meekregen en deze sneller waren in de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur. U heeft uiteraard nog altijd de mogelijkheid om een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak te selecteren. De auto laat uitstekende prestaties zien en zorgt er daarmee als sport SUV voor dat u de mogelijkheid heeft u op een sportieve manier over de weg te bewegen. Het is bovendien de luxe uitstraling waar Porsche om bekend staat die er op een duidelijke wijze in naar voren komt. Ook voor de 2007 versie zijn uiteraard nog Porsche Cayenne onderdelen te verkrijgen.

Cayenne diesel

Sinds 2009 is er ook een Porsche Cayenne met een dieselmotor beschikbaar. Men heeft de motor geleend van Audi en deze een beetje verder opgevoerd. Op die manier slaagt men erin om de auto met een gewicht van 2.240kg binnen 8,3 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur op te laten trekken. De topsnelheid ligt op 214 kilometer per uur. Wat dat betreft kiest u met de Porsche Cayenne voor een uitstekende sport SUV, die op een krachtige manier in elkaar zit en het echte gevoel van een Porsche overbrengt.

Cayenne e-Hybrid

Met het oog op de toekomst kiest Porsche voor elektriciteit in een aantal van haar wagens, waaronder de Cayenne. Men zal de e-Hybrid naar verwachting uitrusten met een 95 tot 100pk sterke elektromotor, naast de V6 met 333pk. Het totale vermogen van de Porsche Cayenne e-Hybrid zal op die manier uitkomen op 420pk. De auto is op te laden met een stekker, maar Porsche denkt daarnaast na over e-charge. Dit maakt het mogelijk om de auto binnen een korte tijd op te laden, bijvoorbeeld op het moment dat je de stad binnenrijdt.
Er staat voor 2014 een nieuwe facelift op het programma, ook het moment dat men bij Porsche waarschijnlijk de Cayenne e-Hybrid naar voren zal schuiven. Dat wordt dan een belangrijke evolutie ten opzichte van de Cayenne Hybrid S die op dit moment al beschikbaar is.