Net-echte nep-dreads

DreadwomanToen ik een jaar of 11 was wilde ik al dreads, maar mijn moeder heeft me er toen wijselijk van af gehouden. Toen ik 20 was heb ik meerdere malen voor een dreadwinkel gestaan, maar nooit heb ik de stap durven nemen. Ik ben nu 31 en eindelijk heb ik mijn dreads. Synthetische dreads, dat wel. Maar dat zie je niet!

Synthetische dreads

Gekleurde synthetische dreadsHet voordeel van synthetische dreads is dat je je eigen haar gewoon kunt behouden als je de dreads er uit haalt, dat je vaker kan wisselen van look en dat het makkelijker is om je dreads mooi te houden en dus niet zo’n vieze pluizige bos haar krijgt. Reden genoeg voor mij om de echte dreads aan anderen over te laten en nep-dreads te laten zetten.

Soorten dreads

Dunne DreadsEenmaal in de dreadshop ging er een wereld voor me open. Ik dacht dat je twee soorten nep-dreads had: dunne en dikke, eventueel geverfd in felle kleuren. Maar bij dreadshop verkopen ze wel 6 verschillende soorten synthetische dreads! Dunne-, dikke-, lichtgewicht-, echt lijkende-, rasta- en enkele dreads. Het verschil zit hem met name in de dikte van de dreads en het materiaal, al zit er ook onderling verschil in de manier van aanbrengen. Voor een uitleg moet je even op de overzichtspagina van dreadshop kijken.

Echt lijkende dreads

Echt lijkende dreadsIk heb gekozen voor echt lijkende dreads. Links zie je ze. En, net echt, toch? Ik schijn ze jaren lang te kunnen gebruiken en ze voelen super licht aan. Het zetten was wel wat pijnlijk, want ze worden strak gedraaid, maar goed, wie mooi wil zijn..