Ook een huisarts moet zijn kennis up to date houden

tie-216992_640 (1)Huisartsen staan bekend als drukbezette mensen. De hele dag zijn zij in de weer met patiënten en om bij te blijven, moeten zij regelmatig bijscholen. Voor huisartsen die wel wat meer thuis zouden willen zijn is er goed nieuws: nascholing gewoon thuis doen.

In dit artikel leggen we alles uit over nascholing voor huisartsen!

Thuisstudie vergt discipline

School wanneer het uitkomt, vergt wel wat discipline. Maar als die discipline in orde is, dan heeft het alleen maar voordelen. Er zijn twee verschillende manieren van thuis onderwijs volgen: schriftelijk en online. Deze laatste variant staat bekend als e-Learning.

De lessen volg je thuis en via een computernetwerk worden de lessen naar een onderwijsinstantie verstuurd. Niet alleen de lessen kunnen via de computer verstuurd, de hele communicatie gaat op deze wijze. In een digitale omgeving kunnen zowel de huisartsen als de leraren inloggen en met elkaar communiceren.

Nascholing voor de hele medische sector

Nadat dat het prettig is dat de nascholing gewoon thuis gebeurt, is het feit dat het kan gebeuren wanneer men daar zin in heeft. Dus op zondagochtend als de rest van het gezin nog slaapt of juist op maandagavond als de kinderen al naar bed zijn neem je de tijd voor het volgen van de cursus. Zo hoeft het gezin niets te merken van de uren die je nodig hebt voor het volgen van een bij- of nascholing. Bovendien hoef je de deur niet uit, gewoon thuis aan de keukentafel met je eigen kopje koffie.

De cursus is samengesteld en geschreven door experts en wordt altijd aangevuld door collega’s ‘uit het veld’. Dit maakt dat de lesstof altijd actueel is en relevant volgens de dagelijkse praktijk. De nascholing is niet alleen geschikt voor huisartsen, ook apothekers, apothekersassistenten, fysiotherapeuten, tandartsen, psychiaters en farmaceutische consuleten kunnen terecht voor een cursus. De keuze is reuze: maar liefst 375 verschillende programma’s zijn beschikbaar.

Persoonlijk dossier met behaald resultaat

In een online persoonlijk nascholingsdossier worden de vorderingen bijgehouden en is een overzicht te vinden van de behaalde punten. Dit overzicht is altijd up to date. Verspreid over het jaar worden de boeken verstuurd en je kiest zelf of de cursus schriftelijk of via e-Learning gebeurt.

Alles gaat op een besloten website, niemand kan dus zo maar meekijken. Zelfs tussentijds switchen tussen schriftelijk en e-Learning is mogelijk, de behaalde punten zijn evenveel waard en de toetsen zijn óf schriftelijk of online. Door verschillende cursussen te volgen ontstaat een overzicht in het persoonlijke dossier.