Samsung: imago en producten

samsungEen van de populairste telefoonaanbieders op dit moment is Samsung. Het merk is de afgelopen jaren flink in opmars door een aantal verschillende factoren, waarvan een rechtszaak tegen een concurrerend merk er één is.

Marktleider door naamsbekendheid

De uitslag van de genoemde rechtszaak mag in het nadeel van Samsung geweest zijn, – de producent kreeg een boete van 1 miljard dollar – de commotie en het merkimago heeft een enorme boost gekregen. Door alle nieuwsberichten is er bijna geen mens meer die nog nooit van het merk Samsung gehoord heeft en van dit gegeven kan Samsung natuurlijk enorm profiteren. Naamsbekendheid is namelijk al de helft op weg naar succes. Verkoop je dan ook nog een goed product, dan is de markt overwonnen. Samsung is dan ook met regelmaat leider op de Nederlandse markt als het gaat om de verkoop van smartphones. Samsung is daar erg blij mee, omdat volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant Nederland voorop loopt in West-Europa.

Samsung smartphones met tal van mogelijkheden

Naast Samsung telefoons verkoopt Samsung tablets, ook een ongekend populair product. Een tablet draait met als een smartphone op Android, en heeft op bellen na dezelfde functies. Voordeel is dat het scherm aanzienlijk groter is. De meest verkochte Samsung smartphone is de Galaxy, in zijn verschillende types. Een Samsung smartphone kan veel, naast waar een telefoon oorspronkelijk voor bedoeld is, bellen, kan het toestel gebruikt worden voor internet, berichtenservice en door apps via Android krijgt de smartphone allerhande functies. Daarnaast is een Samsung bijna een volwaardige camera, sommige toestellen zijn zelfs voorzien van een flits, waardoor een fototoestel of videocamera altijd bij de hand is.

Maar Samsung doet meer…

Met bijna vijftig verschillende toestellen heeft Samsung voor ieder wat wils. Een uitgebreide telefoon met allerlei opties of een wat meer standaard model. In de prijs zijn de verschillende toestellen niet met elkaar te vergelijken. Wilt u een Samsung telefoon kopen, stel dan vooraf een lijstje samen met wensen. Waar wilt u dat uw telefoon aan voldoet? Moet het alleen bellen en sms-en of heeft u baat bij de andere functies. Door de eisen op te stellen, kan een toestel gekozen worden, op basis van de gewenste aanschafprijs. Veel Samsung smartphones worden bij een abonnement aangeboden, waarbij met bijbetalen de prijs meevalt. Veel toestellen worden bij een abonnement gratis aangeboden. Samsung is een Zuid-Koreaans merk, naast telefoons en tablets is het bedrijf vooral bekend van consumentenproducten als televisie en audio, pc’s en laptoppen, fotoapparatuur, maar ook in de keuken is Samsung te vinden in allerhande keukenapparatuur. Voor de zakelijke markt heeft Samsung verschillende IT-oplossingen en producten onder andere voor onderwijs, overheid, financiën en gezondheidszorg.