Een testimonial video: dé ultieme verkooptool voor jouw bedrijf

We weten allemaal dat recensies erg belangrijk zijn. Ga je naar een restaurant waar je nog nooit geweest bent, dan lees je reviews. Koop je bij een webshop waar je nooit eerder wat kocht, dan kijk je naar de ervaringen van mensen die je voorgingen. Ook voor jouw bedrijf zijn goede reviews belangrijk. En die kun je vormgeven in een testimonial video: een aanbeveling van een klant op bewegend beeld.

Geloofwaardigheid en vertrouwen

Testimonials zijn dus boodschappen van tevreden klanten. Elk bedrijf weet dat het verspreiden en openbaar maken van deze testimonials effectief is. Het is immers zo dat je wel zelf kunt zeggen dat je fantastisch bent, maar als een ander het zegt is de waarde vele malen hoger. Testimonials maken jouw bedrijf geloofwaardiger en geven een toekomstige klant het vertrouwen dat het wel goed zit: met jouw bedrijf kunnen ze gerust in zee gaan.

Bewegend beklijft

In het algemeen is bekend dat bewegend beeld meer beklijft dan geschreven tekst. Vooral als de tekst wat lang is. Spreekt iemand het uit, dan kost het minder tijd om je erdoorheen te worstelen dan als je het zelf moet lezen. Bovendien is men in deze veranderende maatschappij gewoon om naar bewegende beelden te kijken. Het is als het ware de normaalste zaak van de wereld geworden dat boodschappen vooral via filmpjes binnenkomen.

De kracht van de derde

Je tevreden klanten zijn je ambassadeurs. Dat is in het algemeen: mond-tot-mondreclame is altijd al de belangrijkste vorm van promotie geweest. Jouw ambassadeurs maken je bedrijf. Als je een aantal slechte reviews op rij hebt, is het hard werken om weer een positieve draai aan je bedrijf te geven. Heb je een goede review gekregen, probeer deze dan om te zetten in een mooie video. Met de kracht van de klant: de derde persoon, werkt dat uitermate goed.

Over je hersenen

Om nog even terug te komen op het beklijven van bewegend beeld: van alles wat je hersenen registreren is 90% via bewegend beeld binnengekomen. Je kunt je dus wel voorstellen hoe belangrijk een video daarom is. Daarnaast verwerkt ons brein bewegend beeld vele malen sneller dan tekst. Deskundigen beweren dat dit maar liefst 60.000 keer sneller is. Als bijkomend voordeel is er nog het feit dat Google een groot fan is van bewegende beelden. Heb je een video op je website staan, dan wordt je website vele malen beter geïndexeerd. Heeft bewegend beeld alleen maar voordelen? Zo lijkt het wel. Maar het is uiteraard wel belangrijk dat een klant zeer positief is over jouw bedrijf, voor je hem uitnodigt tot het maken van een testimonial op video.

Uithangbord

De conclusie van dit verhaal is eenvoudig. Potentiële klanten willen graag weten wat anderen van jouw bedrijf vinden. Dit zoeken ze op aan de hand van reviews, maar een testimonial video heeft een vele malen groter effect. Heb je dus een klant waarmee je zo’n testimonial video kunt maken, grijp dan die kans. Deel de succeservaringen en maak dat potentiële klanten dit zien. Jouw tevreden klanten zijn jouw uithangbord.