Trendy overnachten in Parijs

Slapen in ParijsParijs, dé stad voor een stedentrip. Er is zoveel te zien en te doen en de sfeer is nog steeds magisch. Maar waar ga je overnachten? Je kunt voor een budget overnachting kiezen, maar heb je wat meer te besteden, dan is het aan te raden om dat ook te doen. Het kwaliteitsverschil is namelijk erg groot en in een budget hotel of hostel is de kans op geluidsoverlast in een bruisende en overvolle stad als Parijs zeer aanwezig. Ik geef je in dit artikel wat voorbeelden van hotels met trendy kamers, voor een niet al te hoge prijs.

Seven Hotel

Seven HotelHet designhotel Seven is in 2010 geopend en is gevuld met magie. Iedere kamer (het hotel beschikt over 28 kamers) heeft een ‘zwevend’ bed en ook het bad hangt in de lucht. Kies je voor een van de zeven suites, dan kom je terecht in de wereld van James Bond, Alice in Wonderland, Marie-Antoinette of een andere bekendheid. De prijs per kamer start op € 138 per nacht. Het hotel is gelegen in het 5e arrondissement van Parijs aan de kant van Quartier Latin.

Hotel Gabriel

Hotel GabrielHotel Gabriel is een design hotel gesitueerd vlakbij de chique buurt Le Marais. Het hotel is rustgevend maar sfeervol en voor € 120 per nacht kun je er al terecht. De architect Axel Schoenert heeft zijn best gedaan om het hotel er modern en toch ‘relaxed’ uit te laten zien. Het hotel is een ‘detox’ hotel, wat inhoudt dat je er terecht kunt voor massages en behandelingen die goed zijn voor het welzijn en regeneratie van het lichaam. Uiteraard is het ontbijt biologisch en kun je anti-oxidant drankjes drinken aan de bar..

Hotel Amour

Kalender gesitueerd in hotel AmourOok trendy, maar dan eerder in retro-stijl is hotel Amour. Hotel Amour is populair onder veel Parijzenaars zelf. De Franse kunstenaar André heeft alle kamers dan ook zeer romantisch en stijlvol ingericht. Het is het tegenovergestelde van Hotel Gabriel: alle kamers zijn donker en stralen eerder sex/drugs en rock en roll uit dan een ‘gezondheidssfeertje’. Een kwestie van smaak. De afbeelding links is overigens een deel van een kalender. De achtergrond is een kamer van Hotel Amour.

Verplicht leesvoer

Ga je voor een weekendje Parijs, dan is het leuk als je wat meer over de geschiedenis en de achtergronden weet. Twee aanraders zijn: de Capitool reisgids van Parijs en de anti-geschiedenis van Parijs in de vorm van een boekje genaamd Paris, geschreven door Andrew Hussey.