Vakantieplannen? Regel het op tijd!

Bijna iedereen gaat op vakantie. Soms lang, soms kort. Soms een keer per jaar, soms wel vijf! Maar wat je ook verzint, zorg ervoor dat je collega’s op de hoogte zijn van de data die je niet op je werk bent. Het is voor werkgevers immers niet te doen als het personeel massaal in de zon zit. De meeste bedrijven willen jaarrond doordraaien. Ook als er een paar personeelsleden op vakantie zijn.

Vakantiedagen opnemen

Per jaar krijg je een aantal vakantiedagen van je baas. En ook als je niet drie weken aaneengesloten vrij neemt, is het de bedoeling dat je die dagen opneemt. Het is daarom slim om deze dagen in te plannen. Zet een groot kruis in je agenda en zorg ervoor dat het in de planning uitkomt. Als je op het laatste moment vrij wilt nemen, is dat vaak niet zo eenvoudig. Toch is het ook lekker om zo af en toe last-minute besluiten te nemen. Schijnt de zon en kan je werk eenvoudig doorgeschoven worden? Doe het dan gewoon een keer!

Lunchpraatjes

De een gaat voor een rondreis door Iran, de ander wil liever wandelen aan het strand van Texel. Het leuke van verschillende mensen is dat je ook verschillende verhalen hebt. Hoe leuk is het om je vakantieplannen tijdens de lunch te delen? Van het praten over vakantie worden we vaak al harstikke vrolijk. Verhalen horen over landen waar je zelf niet zo snel naartoe zou gaan, is helemaal niet verkeerd. Het is niet alleen leerzaam, het is ook soms een eyeopener. Het brengt je op ideeën om je volgende vakantie vorm te geven. Of om te bedenken waar je liever niet naartoe gaat.

En achteraf

Er is weer gespreksstof genoeg als iedereen weer terug is van de vakanties. Je bent weer op volle sterkte en zo af en toe worden mobiele telefoons uitgewisseld om elkaar foto’s te laten zien. Maar dat niet alleen, er is ook tijd om elkaar te vertellen hoe het was. Tijdens de lunchpauze, of tijdens de vrijdagmiddagborrel. Uiteraard heb je wel even vijf minuten bij het koffieapparaat, maar voor een langer gesprek, moet je je wellicht wenden tot privétijd. Je werkgever is immers blij dat iedereen er weer is!

Alvast voor volgend jaar?

Mocht je warmlopen voor de verhalen van je collega’s, dan heb je bijna alweer zin om de volgende vakantie te plannen. En waarom zou je dat niet direct doen? Je kunt maar de eerste zijn op de afdeling, met je verlofaanvraag. Wellicht ga jij dit keer voor die rondreis Iran? Of juist voor die strandvakantie op Texel. Wil je naar Iran, dan is dat een reis die je langer van tevoren vormgeeft dan dat weekendje ‘om de hoek’. Vraag aan je collega die die toffe rondreis al gemaakt heeft om tips. Hij weet precies waar je moet zijn en wat je beter niet kunt bezoeken. Let wel, alle tips zijn persoonlijk. Wat de een verschrikkelijk vindt, kan de ander wellicht juist wél waarderen. Fijne vakantie!

Veilig op kampeervakantie

Als je gaat pakken voor je kampeervakantie denk je natuurlijk vooral aan de spullen die je vakantie leuk maken. Een stapel boeken bijvoorbeeld, je badhanddoek en badkleding. Natuurlijk pak je ook de wegenkaart of navigatie in, je wilt immers niet verdwalen. Wil je echter veilig op vakantie, dan zijn er nog een aantal dingen die je écht nodig hebt. We geven je een aantal tips: met deze spulletjes ga je op zeker én veilig op kampeervakantie!

Bij pech onderweg

Vakantie begint bij de heenreis. Het is dus raadzaam om zo veilig mogelijk te rijden. Natuurlijk heeft je auto onlangs een grote beurt gehad en heb je bijvoorbeeld je caravan laten keuren en de banden gecontroleerd. Toch kan het gebeuren dat je onverhoopt met pech onderweg staat. De gevarendriehoek Euro-mini is dan een must have. Zorg ervoor dat je de gevarendriehoek niet onder je kampeerspullen in je kofferbak hebt verstopt. Grote kans namelijk, dat je dan de hele bak leeg moet halen voor je hem gevonden hebt!

Niks verliezen

De meeste kampeerders hebben een complete uitrusting mee: inclusief fietsen. Het heeft natuurlijk je voorkeur om op je eigen fiets een tochtje te maken, als je op de bestemming bent. Dat scheelt je zadelpijn en ander ongemak. Die fietsen heb je bevestigd aan een goedgekeurde fietsendrager. Voor de zekerheid zet je ze vast met een spanbandje. Dit is een eenvoudig hulpmiddel, waarmee je onderweg zeker bent dat je de fietsen niet verliest. Bovendien zijn spanbanden altijd handig om mee te hebben, op kampeervakantie.

Een brandje blussen

Kamperen is buiten leven en continue het randje opzoeken van veiligheid. Koken in de buitenlucht bijvoorbeeld, of kaarsen branden in de voortent. Of wat dacht je van een kampvuur of een barbecue? Mocht je onverhoopt tijdens het koken op een butagasstelletje de pan van het stelletje stoten waardoor commotie of zelfs een brandje ontstaat, dan is het handig om een blusdeken bij je te hebben. Een beginnend brandje heb je hiermee in een mum van tijd gedoofd. Ook een mini brandblusser, 1 kg is onmisbaar, tijdens een kampeervakantie.

Eerste hulp bij ongelukken

Mocht je per ongeluk gewond raken tijdens de kampeervakantie, dan is het reuze handig als je een EHBO-koffer bij je hebt. Het klinkt dramatisch, maar zelfs als je een schaafwondje hebt, is het handig als je dat goed kunt verzorgen. Al heb je maar voor de echte eerste hulp een herkenbare eerstehulptas, die voorzien is van de eerste benodigdheden. Wat verband, pleisters, een tekentang, ontsmettingsmiddel, het zijn maar wat standaardproducten die in je verbandtrommel aanwezig moeten zijn.

Voorkom struikelen

Heb je een tent mee, dan herken je dit vast wel: elk jaar struikel je een keer over de scheerlijnen of de haringen. Dat laatste kun je voorkomen door de haringen goed de grond in te slaan. En dat doe je het liefst met een goede hamer. Hooguit één jaar knoei je met hoe je die haringen de grond in krijgt, het volgende jaar heb je geheid een goede hamer in je kampeeruitrusting. Struikelen over haringen is hiermee in elk geval verleden tijd. En zijn de scheerlijnen het probleem? Markeer ze! Bijvoorbeeld door er handdoeken op te drogen te hangen of er gekleurde knijpers aan vast te maken.

Alles onder controle

Veilig op kampeervakantie gaan betekent ook veilig je caravan neerzetten. En dat doe je bij voorkeur met een waterpas. Staat je caravan waterpas, dan voorkom je dat kastjes na een paar dagen niet goed meer sluiten, dat de toiletdeur ineens niet meer dicht kan én dat je niet uit je bed valt. Als de caravan niet waterpas staat, ben je immers niet in balans. En als er iets is wat je op kampeervakantie wel kunt gebruiken, is dat in balans zijn. Echte kampeerders gaan de deur niet uit zonder hun waterpas!

Vakantie vieren in Zuid-Tirol

Het Meranerland is een gebied in Zuid-Tirol. Dit Duitstalige gedeelte van Italië blinkt uit sportieve activiteiten. Ook de traditionele keuken is uniek en cultureel is genoeg te doen in het gebied. Vakantie vieren kan dus heel goed. Een vakantie in Zuid-Tirol is geschikt voor elke toerist, of je nu een gezinsvakantie zoekt, een sportieve of juist een culturele.

Boerengerechten in authentieke ambiance

SŸdtirol, Naturns, Patleid Hof, Famile, Wandern und Pause,

De traditionele keuken in Zuid-Tirol heeft veel streekgerechten. De eettenten zijn veelal authentiek en kennen een ambiance die past bij de omgeving. De gerechten zijn vaak seizoensgebonden en kunnen omschreven worden als boerengerechten. Gebraden lam, knoedels, apfelstrudel, maar ook Zuid-Tiroler Marende. Deze laatste is met spek, kaas en Schüttelbrot. Schüttelbrot is een soort broodkoek. Deze is hard en wordt met de hand gemaakt. Ten behoeve van de houdbaarheid is deze broodsoort hard en knapperig. Elke bakker heeft zijn eigen Schüttelbrot, waarbij de toevoeging van kruiden als koriander, venkel of kummel de smaak specifiek en uniek maakt. Elk dal heeft zijn eigen specialiteiten. Zo staat Val Senales/Schnalstal bekend om het gebraden geiten- en lamsvlees. Ook het zoete Schneemilch, een dessert, is in dit gebied te eten. Continue reading

Vakantie Curaçao

curacaoWil je genieten van een vakantie Curaçao? Een vreemde vraag natuurlijk. Je kunt alleen gaan, of met je partner, of met het hele gezin of misschien wil je wel met de hele familie. Als je wat te vieren hebt is dat zeker de moeite waard. Je zou acht dagen kunnen gaan, maar je kunt ook twaalf dagen of langer gaan.

Je zult je hier niet snel vervelen, er is hier zoveel moois te zien en daarnaast geniet je ook volop van de stranden en de zon. Ben je echt iemand die van de zon houdt en lekker bruin wil worden? Dan kun je nu een vakantie Curaçao regelen en dan kun je als je wilt binnen een paar dagen aan het strand liggen.

Even weg van je werk en andere verplichtingen, nu even aan jezelf denken en genieten van de welverdiende vakantie Curaçao. Het wordt tijd dat je die keuze nu gaat maken voor jezelf. Zorg dat je die tijd nu aan jezelf gaat besteden en even weg gaat van alle verplichtingen. Genieten, ontspannen, dat is wat we allemaal op tijd nodig hebben, minimaal eens per jaar. Kijk jij hier ook naar uit?

Maak die keuze dan vandaag nog en boek de vakantie Curaçao meteen, zodat je uit kunt kijken naar de dag dat je kunt vertrekken. Het gaat er om dat je nu alvast gaat genieten van de voorpret en straks, een heerlijke vakantie Curaçao, dat heb je verdiend!