Verzorgingsproducten voor dames

GezichtsmaskerBijna iedere vrouw weet dat er een verschil (of juist niet) is tussen bodylotion, bodyscrub, bodyspray, bodymist, bodycreme, douchecreme, douchegel, badgel, badschuim, badzeep, bodymilk en ga zo maar door. Veel mannen echter komen er echt geen wijs uit. Hier een uitleg om een keer te lezen en te onthouden.

Verzorgingsproducten voor het lichaam

Alyssa Ashley Musk BodylotionVoor vrouwen zijn er ontelbaar veel soorten cremepjes en lotions die allemaal weer een andere naam hebben. Het lijkt me niet belangrijk om ze allemaal te onthouden, maar hier een opsomming van de producten die door veel vrouwen gebruikt worden en wat misschien wel eens van pas kan komen om te weten.

Bodylotion, bodymelk en bodycreme zijn drie namen voor ongeveer hetzelfde product, namelijk een creme die de huid hydrateert. Bodycreme kan een wat dikkere substantie zijn dan de lotion en de melk, maar dat hoeft niet.

Dan is er bodyspray ook wel bodymist of bodywater genoemd om je huid te verfrissen. Dit lijkt op water met een geurtje (meestal zeer fris) en komt in de vorm van een spuitbus.

Douchegel, badgel, showercream, showergel zijn allen woorden voor een wasemulsie bedoeld om het lichaam te wassen.
Bodyscrub, gelscrub en peeling zijn allemaal namen voor producten die de dode huidcellen van je lichaam verwijderen. Je wast je lichaam eerst en vervolgens masseer je de scrub met draaiende bewegingen over je lichaam, om het vervolgens goed af te spoelen.

Dan is er uiteraard ook nog deodorant in de vorm van een spray, roller of stick, geen verrassingen daar.

Verzorgingsproducten voor het gezicht

Oogcreme is creme speciaal bedoeld om de ogen te hydrateren en rimpels te verzachten/voorkomen. Een oogroller wordt gebruikt om wallen te laten verdwijnen en de ogen te verzorgen. Gezichtscreme is een soort bodylotion, maar dan voor het gezicht. Reinigingsmelk is er om make-up te verwijderen en om de huid te hydrateren. Tonic is een waterachtige substantie om laatste restjes make-up te verwijderen en de huid te verfrissen. Oogmakeup-remover is meestal een vettige lotion om oog make-up te verwijderen.

Gezichtsmaskers. Er bestaan ook maskers voor mannen, maar veruit de meesten zijn bedoeld voor vrouwen. Ze bestaan voor allerlei verschillende doelen, bijvoorbeeld om je huid te hydrateren, op te peppen, rimpeltjes te verminderen, te laten ontspannen en ga zo maar door. Ook het soort masker verschilt, er bestaan bijvoorbeeld kleimaskers die hard worden en die je met lauwwarm water af moet wassen, maar er bestaan  ook maskers in de vorm van een vochtig doekje met gaten voor de ogen en de mond.

Gezichtsscrub werkt hetzelfde als scrub voor je lichaam, alleen is de scrub een stuk milder en fijner, zodat het je (dunne en gevoelige) gezichtshuid niet bedschadigd en/of uitdroogt.