Vijf dingen die we gaan missen met het EK

Helaas gaat het Nederlands elftal niet naar het EK deze zomer. Buiten dat we de voetbalwedstrijden gaan missen zijn er nog wel wat zaken die we niet gaan meemaken deze zomer. We er vijf voor je op een rij gezet.

1) Goodies en Gadgets

Wie herinnert zich niet die jurkjes van Bavaria, de juichpakken van Roy Donders, de vuvuzela van Heineken of de wuppies van Albert Heijn. Marketeers laten ons weten dat er gemiddeld 250 verschillende gadgets en goodies in omloop zijn tijdens een eindtoernooi als Nederland meedoet. Dit jaar zijn het er 0.

Toch zijn er ook bedrijven die profiteren van het feit dat Oranje thuisblijft, met name de theaters en bioscopen genereren meer omzet tijdens een voetbalzomer zonder Nederlands Elftal.

 

2) Lekker schelden en klagen op de spelers en de coach

Wat hebben we gescholden en geklaagd tijdens het WK 2014 in Brazilië. Vooral op Louis van Gaal en later ook op Robin van Persie (nee niet na die goal tegen Spanje). Klagen over voetbal en voetballers is het favoriete tijdverblijf van het hele volk tijdens een eindtoernooi. Dit gaan we deze zomer allemaal missen.

De verwachting is dat het land zal omkomen door positiviteit deze zomer, want klagen over de bondscoach van België (Wilmots) of de linksback van Engeland (Phil Jones?) dat gaan we zeker niet doen.

 

3) Pooltje maken met je collega’s

De eerste de beste collega die met een poolformulier op de proppen komt wordt met pek en veren het pand uitgedragen. Pooltjes zijn sowieso vervelend (voorspel de uitslag van Roemenië tegen Albanië) maar als Nederland niet meedoet gaan we er niet aan beginnen. Doei.

Wil je wel het weten wie wanneer speelt? Kijk dan hier voor het complete EK speelschema.

Vijf dingen die we gaan missen met het EK

4) Kijken in de kroeg of op het plein

Dit is toch wel balen. Hoe leuk is het om voetbal te kijken met je maten in de kroeg of met de halve stad of heel dorp op een groot plein. Biertje erbij, harde muziek, lekker lachen en brullen naar het scherm. En wat te denken van al die buurten die met elkaar naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal kijken.

 

5) Wedje leggen op de wedstrijden

Wat is nou spannender dan je mobiel te pakken en te wedden op de wedstrijden die staat te beginnen. Dit geeft een extra dimensie aan de toch al spannende momenten in een wedstrijd. En natuurlijk is de extra cash ook van harte welkom, die kun je dan weer besteden aan pils in het café. Oh nee, don’t get carried away, we gaan niet naar het EK.