De Voordelen Die Een Hottub Heeft Ten Opzichte van Een Jacuzzi

Een hottub geeft je het hele jaar rond een warm bad in je achtertuin. Lekker in de open lucht genieten van het warme water en van het ontspannen gevoel dat je ervan krijgt. Een hottub is vele malen natuurlijker dan bijvoorbeeld een jacuzzi. Bovendien verbruik je met een hottub geen stroom, in tegenstelling tot het kopen van een jacuzzi.

Natuurlijk genieten

Een hottub is veelal van hout, of van kunststof met een houtlook. Dit maakt dat hij integreert in de omgeving en in je achtertuin staat alsof hij daar hoort. Dat in tegenstelling tot een jacuzzi, die er vaak nogal futuristisch uitziet. Een hottub stook je warm met een kachel op hout. Dit maakt dat je je geheel ontspant met een knisperend vuurtje en met de geur van verbrand hout. Dat een vuurtje ontspant, is algemeen bekend. Helaas is het bijna onmogelijk om vanuit het bad in de vlammen te staren, omdat de kachel niet direct in je direct zicht staat, maar dat kun je oplossen door een echt vuurtje op afstand van de hottub neer te zetten. De openluchtbeleving is daarmee compleet!

Gaan voor de bezinning

Een hottub is heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast heeft dit buitenbad een geïsoleerde bodem, waardoor het water langer warm blijft. De met hout gestookte kachel maakt dat het water binnen ongeveer een uur op temperatuur is. Voor je kunt badderen in een hottub moet je het even voorbereiden, maar dan heb je ook wat. De voorbereiding is als een ritueel: je zoekt het hout bij elkaar, zorgt ervoor dat er een voorraadje bij de kachel ligt en je steekt het vuur aan. Een vuurtje maken is iets waar je even bij moet blijven. Hier begint het moment van bezinning al. Het vuur is van jou afhankelijk en daar geef je je oprecht aan over.

Altijd paraat

De hottub staat altijd voor je klaar. Elke dag kun je genieten van een warm bad. Heb je zin om voor je werk in de hottub te gaan? Zelfs dat behoort tot de mogelijkheden. Voor je de dag begint, kun je even ontspannen. In bad heb je altijd tijd om na te denken. Ga je dus al ’s morgensvroeg in je hottub, dan begint de dag weloverwogen. In een hottub zit je, door de geïntegreerde zitplaatsen, met voldoende beenruimte. De zitplaatsen zijn zo ontworpen dat je er zeer comfortabel in zit. Ook voor je vrienden is er plek genoeg. Je kunt in de hottub zelfs een vergadering beleggen: als je maar genoeg plek hebt voor de mensen die je ervoor uitnodigt. Je bereidt het badderen voor met het opstoken van de kachel, maar dat is dan ook alles: verder staat het bad altijd voor je klaar.

Schoon en warm

Vooral als je een goede waterzuiveringsinstallatie hebt, is het bad altijd klaar voor gebruik. Het is verstandig om een goed zeil over het water neer te leggen, zodat het ook schoon blijft. Kies je een hottub met een blauwe binnenkant, dan oogt het water nog frisser: alsof je baddert in de Middellandse Zee! Als je de bodem van het bad laat isoleren, blijft het schone water ook nog eens lang warm. De kosten van die isolatie heb je er dus zo uit. Bovendien kun je met een geïsoleerde bodem langer in de hottub blijven zitten: nogmaals de kachel opstoken is vaak niet nodig. Tegen de tijd dat je het koud begint te krijgen, is het tijd om weer het bad uit te gaan en door te gaan met de orde van de dag. Reken maar dat je daar weer helemaal tegenaan kunt!