Winter- en zomerbanden of All-Weather banden. Voordelen en nadelen.

Winterbanden en zomerbanden of toch liever all weather banden? Lees hier de voordelen en de nadelen van de banden en maak zelf je keuze.

Welke banden ga ik kiezen?

Als het over de autobanden gaat, zijn er verschillende mogelijkheden. Je zou kunnen kiezen voor zomer- en winterbanden, maar je kunt ook kiezen voor de all weather banden. De all weather banden worden ook wel de all season banden of de 4 seizoenen banden genoemd. Deze banden kun je het hele jaar door gebruiken. Welke banden je gaat kiezen is afhankelijk van waar je het hele jaar gaat rijden. Moet je veel naar het buitenland met de auto in de wintermaanden? Dan zouden winterbanden toch een goede optie kunnen zijn. Maar als je alleen in Nederland blijft en de temperaturen zijn zacht, dan zouden de zomerbanden in de zomer goed zijn of je neemt de all weather banden en je hoeft geen banden te wisselen.

Voordelen en nadelen van alle banden

Als je hebt gekozen voor de all weather banden dan heb je als voordeel dat je de banden niet aan het einde van de zomer moet wisselen. Bij de zomer- en winterbanden moet je bij de seizoenen gaan wisselen, maar de all weather banden kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Een nadeel wat mensen vaak denken is dat de all weather banden in de zomer hard slijten. Het positieve van all weather banden is dat je dan meer grip hebt op natte weggedeelten. Men denkt ook dat je bij de koudere temperaturen het grip gaat verliezen met de all weather banden, maar dat is niet het geval. Bij de zomerbanden verlies je bij koudere temperaturen wel grip op de weg. De all weather banden worden in Nederland bij een zachte temperatuur aangeraden, als je kijkt naar de veiligheid en naar het budget dan is de all weather band in Nederland een goede keuze. Als je naar het buitenland gaat moet je zelf gaan bekijken welke autobanden er nodig zijn. Als het er veel gaat sneeuwen dan is de kans groot dat de winterbanden verplicht zijn en dan heb je niet genoeg aan de all weather banden. Kijk daarom nu waar jij veel gaat rijden en welke banden er dan op jouw auto gelegd dienen te worden.