10 DUURSTE POSTZEGELS

Verzamelaars zijn het er allemaal over eens. Het verzamelen van postzegels is een leuke hobby die heel wat geld kan opbrengen, maar ook heel wat zal kosten. Wanneer u een bepaalde postzegel lang in uw collectie heeft en hem in een zo goed mogelijke staat kunt behouden is de kans groot dat de postzegel in waarde zal stijgen. In dit artikel laten we u kennismaken met de tien meest gewilde en meteen ook de duurste postzegels ter wereld.

1.) 1 penny oranje (Mauritius)

Met stip de duurste postzegel die ooit verkocht is, is de 1 penny oranje en 2 pence blauw. De postzegel bevond zich op een envelop en was in bijzonder goede staat. De postzegel werd verkocht voor een bedrag van 4 miljoen euro!

2.) Tre Skilling Banco (Zweden)

Een enigszins wat opmerkelijke verkoop in het rijtje, is die van de Tre Skilling Banco postzegel uit Zweden. De postzegel die verkocht werd betrof een geel exemplaar, terwijl de originele postzegel een groene kleur heeft. De Tre Skilling Banco postzegel ging over de toonbank voor een duizelingwekkend bedrag van 2,3 miljoen euro.

3.) 1 cent zwart op rood (Guyana)

De 1 cent zwart op rood postzegel van Guyana was altijd al een zeldzame postzegel. Dat een veiling van deze postzegel veel geld zou opbrengen was dan ook geen verrassing, maar dat verzamelaars bereid zouden zijn om er 818.000 euro voor neer te tellen… dat was toch wat meer dan verwacht….

4.) 1 cent Z-Grill (Verenigde Staten)

De 1 cent Z-Grill uit de Verenigde Staten is een postzegel die afkomstig is uit het jaar 1868. De postzegel werd in 1988 geveild en bracht maar liefst 1 miljoen euro op.

5.) 2 cent blauw (Hawaii)

De postzegel 2 cent blauw van het Amerikaanse eiland Hawaii werd zover bekend nog nooit op een publieke veiling van eigenaar gewisseld. Daarom valt er lastig een bedrag op een eventuele overdracht te plakken. In ieder geval is de cataloguswaarde van deze postzegel niet onaanzienlijk. In goede staat zou deze postzegel 727.000 euro op moeten brengen. In minder goede staat zakt die prijs al snel naar zo’n 200.000 a 250.000 euro, alsnog een leuk bedrag dus.

6.) 2 penny blauw (Mauritius)

De 2 penny blauw van Mauritius is niet zo gewild als de 1 penny oranje, maar ook deze postzegel is er zeker eentje om u tegen te zeggen. Ongebruikt is de cataloguswaarde van deze postzegel vastgesteld op 500.000 euro. Voor een gebruikt exemplaar kunt u als verzamelaar nog altijd zo’n 318.000 euro krijgen.

7.) Inverted Jenny (Verenigde Staten)

De Inverted Jenny, 24 cent, een luchtpost postzegel van de Verenigde Staten is niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld een zeer populaire postzegel. De postzegel is afkomstig uit 1918 en verwisselt gemakkelijk van eigenaar voor zo’n 136.300 euro.

8.) Postmaster Mt. Lebanon (Verenigde Staten)

Over de Postmaster Mt. Lebanon postzegel van de Verenigde Staten zijn niet veel gegevens bekend. Volgens de catalogus vertegenwoordigt deze postzegel momenteel zo’n 150.000 euro.

9.) 1 penny (Bermuda)

Over de 1 penny postzegel van Bermuda bestaat heel wat discussie. Het probleem is dat de waarde van deze postzegel ongebruikt nauwelijks vast te stellen valt. Gebruikt zou deze postzegel vandaag goed zijn voor een bedrag van 113.630 euro, maar hoeveel de prijs dan zou zijn voor een ongebruikte.. Kenners hebben het echter al snel over zo’n 400.000 a 500.000 euro.

10.) 12 pence (Canada)

Om deze top 10 af te ronden is er nog de uit 1851 afkomstige 12 pence postzegel van Canada. Opmerkelijk aan deze postzegel is dat hij vrij zeldzaam is, maar toch niet voor al te gekke bedragen wordt verkocht. Voor een gebruikt exemplaar betaalt u ongeveer 50.000 euro terwijl een ongebruikt exemplaar zo’n kleine 68.000 euro moet kosten.

Ook postzegels verzamelen?

Dit vind je misschien ook leuk...