De Basis van Cannabis Recepten

Heb je zin om even weg te spacen? Cannabis kan je heerlijk ontspannen, maar misschien zie je het niet zitten om een jointje te roken. Je zou eens een recept kunnen maken waar cannabis in verwerkt zit. Probeer de eerste keer niet al teveel wiet te gebruiken en neem genoeg tijd om het in te laten werken, want vaak komt de ‘high’ wat later als je cannabis in deze vorm tot je neemt.

Je kunt op verschillende manieren gerechten en dranken maken met cannabis. Gaat het je puur om het effect en minder om de smaak, dan kun je eigenlijk overal wat wiet in verwerken. Ik heb echter twee basisrecepten met cannabis, zodat je er ook lekkere gerechten mee kunt maken.

Koken met cannabisextract

De makkelijkste manier om cannabis in je gerechten te verwerken is om cannabisextract te maken en dat vervolgens toe te voegen als water. Uiteraard moet je dan wel een gerecht uitkiezen waarbij een zekere hoeveelheid water een benodigd ingrediënt is.

Hoe maak je cannabisextract? Simpel. Kook de gewenste hoeveelheid wietblaadjes in water, laat het gedurende een paar uur op een laag vuurtje goed trekken en giet het groen geworden mengsel daarna af met een zeef. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het je je gerecht niet heter bereidt dan op 180 °C, want boven die temperatuur verbranden de cannabidoïden.

Koken met cannabis boter

Een andere mogelijkheid is om je wiet te verwerken in boter. Ook dit recept is zeer simpel en de smaak van je recepten is vaak nog net iets verfijnder dan wanneer je gebruik maakt van cannabisextract, aangezien de boter de wietsmaak- en geur een beetje verzacht.

Om het te bereiden zet je een pan met 500 gram boter op het vuur. Voeg er vervolgens ongeveer een liter water aan toe en breng het net niet aan de kook. Schep vervolgens de botersmurrie uit de pan, eventueel kun je een zeef gebruiken om de vlokken op te vangen. Doe dan de wietblaadjes in de pan met de gefilterde botersmurrie en voeg een halve liter water toe. Roer regelmatig en zorg weer dat het net niet kookt. Laat het een paar uur trekken.

Cannabisboter kun je gebruiken bij alles waarbij boter een benodigd ingrediënt is, dus taarten, quiches, maar ook om je vlees en aardappeltjes in te bakken. Het lekkerste is om de boter te gebruiken in chocolade cake of hartige taarten, omdat de wietsmaak- en geur dan minder overheersend is.

Dit vind je misschien ook leuk...