Jan Van Haasteren puzzels

Puzzelen heeft niet zo’n goed imago. Als je denkt aan een puzzelend persoon, dan denk je daarbij waarschijnlijk aan een stevige vrouw van middelbare leeftijd of ouder, die puzzelt omdat ze verder niet zo veel te doen heeft. Wat een onzin!

Puzzelen is leuk tijdverdrijf, net als dat het kijken van een televisieprogramma soms heerlijk kan zijn. Ja, je legt een puzzel om hem vervolgens weer in elkaar te gooien, so what! Het is pas erg als je je gemaakte puzzel gaat inlijsten..

Jan van Haasteren

De koning van de puzzels is (in ieder geval in Nederland) Jan van Haasteren. Wie nog nooit een puzzel van hem gelegd heeft heeft waarschijnlijk na zijn 10e nooit meer een puzzel gelegd. 

Jan van Haasteren is in 1936 geboren te Schiedam en is sinds 1962 striptekenaar.

Vanaf 1980 is Jan begonnen met het tekenen voor de bekende legpuzzels van Jumbo. Behalve van de puzzels is hij vooral bekend van de strips Tom Poes en Hiawatha.

Jan van Haasteren puzzels

Jumbo heeft inmiddels zoveel Jan van Haasteren puzzels uitgegeven, dat er maar weinig mensen zullen zijn die ze allemaal hebben.

Er zijn puzzels van 150, 252, 350, 500, 1000, 1500, 2000, 3000 en  5000 stukjes, dus voor iedere leeftijd, niveau en/of tijdsbestek is er wel een Jan van Haasteren puzzel te vinden.

Op puzzlingworld zijn er een hele hoop Jan van Haasteren puzzels te krijgen en online zijn er overzichten te vinden waarop je kunt kijken welke Jan van Haasteren puzzels je nog niet hebt.

Puzzelbal


Nieuw is de Jan van Haasteren puzzelbal. Deze zogeheten Puzzle-A-round bevat maar 250 stukjes, maar is toch niet zo makkelijk aangezien je de stukjes in de rondte moet leggen en dus minder overzicht hebt.

De bal heeft 15 centimeter doorsnede en is zonder puzzellijm in elkaar te passen.

Dit vind je misschien ook leuk...