VERSCHIL IN FLIRTEN TUSSEN MANNEN EN VROUWEN

Mannen en vrouwen flirten allebei, maar de manier waarop is soms totaal verschillend. Ja, ze maken allebei oogcontact en zetten allebei hun meest verleidelijke gezicht op, maar de uitvoering daarvan is heel verschillend. In dit artikel wat verschillen op een rij.

Man zoekt vrouw

Mannen zijn vaak vrij direct in het laten blijken wie ze leuk vinden. Dat moet ook wel, want vaak wordt er toch van de man verwacht dat hij op een vrouw afstapt. Helaas zijn Nederlandse mannen soms te vrouwelijk geworden in dat aspect en blijven ze een vrouw vanaf de zijlijn aanbidden. Zie je een man die wel flirtsignalen toepast, dan zijn dat waarschijnlijk de volgende: Hij kijkt een vrouw recht in haar ogen aan, zodat ze een beetje verlegen wordt en zal wegkijken. Waarschijnlijk is ze nieuwsgierig of hij nog steeds naar haar kijkt en kijkt ze terug. Een glimlach is de tweede stap. Glimlacht ze ook, dan loopt hij naar haar toe. Niet meteen, maar een paar minuten later. Tijdens het gesprek zal hij proberen haar aan het lachen te maken en komen er een paar complimentjes tussendoor. Haar semi-toevallig aanraken bij haar ellebogen of middel is een stap die hij zal nemen wanneer hij denkt dat het aan de andere kant wel goed zit.

Vrouw zoekt man

Vrouwen zijn over het algemeen wat subtieler in hun flirtpogingen dan mannen. Het ‘vrouw zoekt man’ valt vaak niet direct van hun gezicht af te lezen. Wanneer je meer ervaring hebt met de flirtsignalen van vrouwen, dan zal het je opvallen dat de signalen toch een stuk ondubbelzinniger zijn dan je misschien had verwacht. Concentreer je eens op een zogenaamde femme fatale en kijk wat voor lichaamstaal ze vertoond. Waarschijnlijk heeft ze haar blik gevestigd op een bepaalde man (misschien wel op jou?) en kijkt ze meermalen weg, maar net niet zo opvallend dat het onnatuurlijk lijkt. Staat ze al met een man te praten? Grote kans dat ze dan met een licht gebogen hoofd staat, af en toe met haar tanden op haar lip bijt en of haar handen in haar nek legt. Wil ze haar gesprekspartner echt laten weten dat ze hem leuk vind dan zal ze hem subtiel bij zijn middel, schouder of (wanneer hij zit) net boven zijn knie aanraken. En heeft ze een verleidelijke glimlach om haar mond? Dat doet ze niet onbewust, ze zit te flirten!! Woorden zeggen vaak minder dan daden mannnen, let op die lichaamstaal!

Wat zijn de signalen om te laten blijken dat flirten geen zin heeft?

Daar zijn mannen encht heel anders in dan vrouwen. Wanneer een man een vrouw die met hem probeert te flirten niet leuk vindt zal hij waarschijnlijk het oogcontact vermijden. Wanneer hij niet onder een gesprek uit kan zal hij zo ongeïnteresseerd doen dat iedere vrouw met enig zelfrespect snel zal afdruipen. Vrouwen echter houden vaak van aandacht en krijgen ze die van iemand waar ze niets in zien, dan kan de aandacht alleen toch al voldoende zijn om ver mee te gaan in het flirtproces. Meer dan eens zal een man totaal vertwijfeld achterblijven na een gesprek waarin hij toch echt dacht dat het raak was. Hoe herken je dat de vrouw niet geïnteresseerd is? Lastig. Ze zal namelijk vaak aardig gevonden willen worden en glimlacht vriendelijk naar je. Misschien lacht ze zelfs hard om je grappen, omdat ze je wel heel sympathiek vind. Het verschil is subtiel, maar probeer maar eens te letten op het volgende: raakt ze je aan? bingo. Doet ze dit niet, dan hoeft dit niets te betekenen, maar kijkt ze vaak langs je heen, dan wel. Draagt ze zelf geen nieuwe gespreksonderwerpen aan, maar antwoord ze alleen beleefd op de jouwe, dan zit het ook niet helemaal goed. Zegt ze al snel in het gesprek dat ze even naar de wc moet, of dat ze wil gaan dansen, dan kun je het ook wel vergeten. Ga dan ook niet later nog een keer naar haar toe!

Dit vind je misschien ook leuk...