PARFUM CADEAU: HOE KIES JE DE GEUR?

Parfum is altijd een goed cadeau idee. Misschien vind je het lastig om te bepalen welk parfum hij of zij lekker vind. Maar je weet misschien wel een beetje welke geur hij of zij lekker vind. Kies dan een geur die daar dichtbij licht qua compositie. Of je koopt een geurtje die je zelf lekker vindt. Hoewel een geur bij iedereen anders uitpakt weet je dan in ieder geval zeker dat je er íemand blij mee maakt, want vindt de ontvanger het niets, dan hou je het lekker zelf.

Parfum ideeën voor Dames

Damesparfums heb je in de vorm van een eau de cologne, eau de toilette, eau de parfum en parfum. Eau de cologne is het lichtst doordat het in verhouding het meeste alcohol en water bevat en parfum is het sterkst, omdat het het meest geconcentreerd is qua geurstoffen. Ik weet natuurlijk niet wat je budget is, maar over het algemeen is een eau de toilette of een eau de parfum de beste keuze. Sommige mensen vinden parfums namelijk te zwaar en eau de cologne vervliegt erg snel.

Zoek je een fris, zomers en licht parfum? Dan is CK In2U een goed idee. De eau de toilette heeft topnoten van pompelmoes, bergamot en jeneverbes, middennoten van orchidee en cactus en basisnoten van amber, cederhout en vanille. Zeer geschikt voor overdag.

Zoek je een wat zwaarder, muskusachtig parfum, dan is Agent Provocateur een aanrader. Dit houtige en bloemige parfum heeft topnoten van saffraan en magnolia, middennoten van vetiver, roos, gardenia, koriander en jasmijn en in de basis komen muskus, cederhout en amber naar de oppervlakte. Vooral voor in de avonden.

Parfumideeën voor Heren

Ook herengeuren heb je in de vorm van eau de cologne, eau de toilette en parfum. Eau de parfum kom je echter vrijwel nooit tegen en ook is het overgrote deel van alles voor heren een eau de toilette. Heren zijn geneigd wat meer tegelijk op te spuiten en dus zou ik zeker niet voor een parfum kiezen als cadeau.

Een frisse, fruitige en aquatische geur voor heren is Acqua di Gio van Armani. De geur heeft noten van o.a. jasmijn en rozemarijn in de top,   zeenoten en kakifruit in het hart en ceder, witte muskus, patchouli en steenroos in de basis.

Een frisse  en toch verleidelijke herengeur is Boss Bottled Night. Zoals de naam al aangeeft is de geur zeer geschikt voor ‘s avonds.

Dit vind je misschien ook leuk...