Meedoen aan de Staatsloterij

Zou het niet te gek zijn om instant-miljonair te worden? Geen geldzorgen meer? In één klap het huis afbetalen, een flinke auto kopen en de rest van je leven op wereldreis?
Het kán, als je de hoofdprijs in de Staatsloterij wint.

Ieder jaar zijn er een aantal trekkingen van de Staatsloterij, die het mogelijk maken om aan je wildste fantasiën toe te geven. Zoals de Oudejaarstrekking en de Koninginnedagtrekking. Nou ja, vanaf 2014 natuurlijk de Koningsdagtrekking. En dan zijn er ook nog de Oranjetrekking en de Gelukstrekking. Opgeteld bij de reguliere maandelijkse trekkingen komen we op zestien trekkingen per jaar. Zestien keer kans op miljoenen euro’s.

Iedere maand worden er 4,3 miljoen prijzen uitgekeerd. Het uitgekeerde prijzengeld is de laatste jaren vrij constant op 70 procent van de inleg. En de Jackpot staat in de maand augustus op 7,5 miljoen euro!
Niet alleen dat mooie huis kopen, maar ook direct een zeilboot, een Maserati, duizend paar schoenen (voor jezelf of voor je partner) en een flinke reserve om de kinderen naar de universiteit te sturen.

In tegenstelling tot veel andere loterijen geeft de Staatsloterij geen steun aan goede doelen, zodat er meer geld overblijft voor de uitkering van prijzengeld. En de hoeveelheid prijzengeld liegt er niet om. Per trekking gaan er tientallen miljoenen doorheen. Dat geld wordt natuurlijk bijeengebracht door de spelers. Zij kopen de loten en spekken de prijzenpot, in de hoop uiteindelijk een keer met de hoofdprijs naar huis te kunnen gaan. En dat is niet voor niets: de winkansen bij de Staatsloterij zijn hoger dan welke andere loterij dan ook. De winkans is 1 op 1,8.

De Staatsloterij bestaat al sinds 1726. Destijds opgericht om illegale lotto’s tegen te gaan, tegenwoordig een interessante manier om mee te doen aan een gokspel zonder de loerende kans op een gokverslaving. De trekking is immers maar éénmaal per maand. Heb je gewonnen? Te gek, dan kun je de loten weer omwisselen voor keiharde cash. En heb je niet gewonnen? Tsja, dan moet je toch weer een maand wachten tot de volgende trekking.

Wie doen er dan mee? Eigenlijk iedereen. Patatbakkers, vrachtwagenchauffeurs, bankbedienden, barkeepers en ga zo maar door. Door alle lagen van de bevolking heen zijn spelers van de Staatsloterij te vinden. Of je nu zeven keer modaal verdient, of van een minimaal loon moet rondkomen; de hoofdprijs kan op ieder lot vallen! En áls die dan valt…

Dit vind je misschien ook leuk...