COMPOSIET SCHUTTINGEN ZIJN MOOI EN ROBUUST

Wie een nieuwe schutting zoekt, zal als eerste denken aan een schutting van hout. Maar wist je dat een composiet schutting hetzelfde uiterlijk heeft, maar dan met wat positievere eigenschappen? Een composiet schutting is mooi én robuust. Maar wat je in dit artikel zult lezen zal je wellicht verbazen.

Privacy

Een schutting in de tuin is de finishing touch. Veel mensen willen hun tuin afschermen en hun grenzen duidelijk stellen. Een schutting geeft privacy, wat ook veel mensen willen. Uiteraard kan ook gekozen worden voor een schutting met een open profiel, de grenzen zijn duidelijk maar de tuin wordt niet opgesloten.

Wil je voor een composiet schutting gaan, dan is er ook keuze, ten eerste in de kleur, ten tweede in het dicht of open karakter. Als je kijkt naar de kleur dan is antraciet erg populair nu, maar een bruine houtkleur of lichtgrijs is ook in het assortiment opgenomen. De dichte schuttingen zijn er in meerdere variaties, de open schutting heeft een gaasprofiel, waarin bijvoorbeeld een klimplant kan groeien.

Groen karakter

Voordelen van een gaasscherm van composiet is dat de schutting door de klimplanten een groen karakter krijgt. Nadeel is als gekozen wordt voor een niet groenblijvende plant in de winter, het scherm wordt daardoor nogal open en geeft minder privacy. Voor wie dit niet als een probleem ervaart, hoeft dat natuurlijk geen nadeel te zijn. De gaasschermen hebben een kader van composiet. Het gaas is gemaakt van gegalvaniseerd staaldraad.

Het composieten gaasscherm is verkrijgbaar in drie maatvariaties:
60 x 180 cm, 90 x 180 cm en 180 x 180 cm.

Wat ook een aanrader is, is een combinatie van gaasscherm en dicht scherm. Op de plaatsen waar privacy gewenst is, kan gekozen worden voor een dicht scherm, op plaatsen waar het minder belangrijk is, kan een gaasscherm geplaatst worden. De variatie maakt dat de tuin een uniek karakter krijgt.

Voor elk wat wils

Wil men een composiet tuinscherm met een dicht karakter, dan is er ook nog volop keuze. Zo zijn er schermen met wicker, een materiaal dat lijkt op omhuld riet, maar ook schermen met composiet planken, horizontaal of verticaal. De schuttingen met horizontale planken hebben een kader van gepoedercoat aluminium. Bij de bruine schuttingdelen is het aluminium neutraal blank van kleur, bij de antracieten schuttingdelen is het kader zwart van kleur. Omdat het contrasteert, wordt de combinatie uniek.

Bij de schuttingdelen met verticale planken kan gekozen worden voor de combinatie van de verschillende onderdelen met verschillende maten. Ook een deel met een schuine kant is in het assortiment opgenomen. Door de verschillende hoogten met elkaar te combineren, en dat kan eenvoudig met het schuine scherm, ontstaat een speels effect. Het assortiment composiet wordt steeds groter, voor elk wat wils dus.

Dit vind je misschien ook leuk...