TROUWRINGEN KOPEN

Trouwringen kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Een trouwring is het symbool dat je de rest van je leven (als het goed is) met je meedraagt en het enige sieraad dat je waarschijnlijk dag en nacht, jaar in jaar uit met je meedraagt. Behalve dat ze lang mee moeten gaan is het dus ook van belang dat ze tijdloos zijn.

Bepaal het materiaal en de kleur

De keuze aan trouwringen is zo groot dat je eerst wat filters in zult moeten stellen, anders zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je kunt kiezen uit geelgoud, witgoud, zilver of bi-color en qua materiaal zijn staal/goud en titanium de meest veel voorkomende soorten. Als je eerst een keuze maakt uit deze kleuren en materialen dan kun je gerichter zoeken naar het model dat het beste bij jou en je partner past.

Je kunt je keuze maken op basis van je smaak, maar uiteraard zit er ook een groot verschil in prijskaartje tussen het ene en het andere materiaal. Daarnaast hebben de verschillende materialen verschillende voor- en nadelen. Zo is titanium letterlijk ijzersterk, maar je zult de ring daardoor na de creatie moeilijk nog kunnen verkleinen. Ook is het bij titanium niet mogelijk om er steentjes in te verwerken, tenzij je gebruik maakt van superlijm. Laat je door een juwelier en/of goudsmit daarom goed informeren over de (on)mogelijkheden van het materiaal waar je voorkeur naar uitgaat.

Ontwerp je ringen zelf

Het mooiste is misschien wel om zelf je ringen te ontwerpen. Je weet dan zeker dat je ringen uniek zijn en daarnaast kun je ze precies zo maken zoals jij ze het mooist vindt.
Je hoeft geen goudsmit te zijn om je ringen zelf te kunnen ontwerpen. Een juwelier of goudsmit kan je namelijk adviseren over wat mooi uitkomt en wat wel en niet kan met betrekking tot de gekozen materialen. Op Allianceringen.nl vind je voorbeelden van persoonlijke ontwerpen die al uitgevoerd zijn.

Wat is een normale prijs voor trouwringen?

Er is geen standaardprijs voor trouwringen, omdat de prijs voor trouwringen kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type metaal, de stijl en de grootte van de ringen. Bovendien kan de plaats waar u de trouwringen koopt, ook invloed hebben op de prijs. Het is het beste om verschillende winkels te vergelijken en te kijken wat voor u een goede prijs is.

Hoe ver van te voren trouwringen kopen?

Er is geen specifieke tijdsperiode waarbinnen u trouwringen moet kopen. Het is aan te raden om voldoende tijd te nemen om de juiste trouwringen te kiezen die aansluiten bij uw persoonlijke stijl en budget. Bovendien kan het soms enige tijd duren om de ringen te laten maken of aan te passen, dus het is het beste om op tijd te beginnen met het zoeken naar de juiste ringen. Als u niet zeker bent wanneer u moet beginnen met het zoeken naar trouwringen, kunt u contact opnemen met een juwelier voor advies.

Wie betaald trouwring?

Er is geen harde en snelle regel over wie de trouwringen betaalt. In sommige gevallen betaalt de man de ringen, terwijl in andere gevallen beide partners de ringen samen betalen. Het is aan u en uw partner om te beslissen wie de trouwringen betaalt en hoe de kosten verdeeld worden. Het belangrijkste is dat u en uw partner het erover eens zijn en dat de ringen binnen uw budget vallen.

Dit vind je misschien ook leuk...