VAKANTIEVOORPRET EN VEILIG OP VAKANTIE

Of je nu met je tent gaat kamperen in zuid-frankrijk, of een all-in vakantie hebt geboekt op Marbella, allemaal vinden we het leuk om voor de vakantie wat te shoppen. Misschien heb je het te druk om naar een fysieke kampeerwinkel te gaan. Dan is er de online kampeerwinkel als alternatief!

Handige Caravan accessoires

Afhankelijk van de grootte en luxe van je caravan is hij uitgerust met een aantal basis accessoires. Toch heeft iedereen zo zijn eigen voorkeur wat betreft caravan accessoires. De een vindt een rekje voor wat handdoeken erg handig, de ander maak je blij met een vliegengordijn. Ook zijn er een aantal artikelen waar je misschien niet direct aan zou denken, maar die wel erg handig zijn (ook voor tentkampeerders!). Denk aan een gaslevel indicator voor je gasflessen, een schoenendroger, een universele gootsteenstopper een reisstekker voor 150 landen en meer van dat soort dingen.

Veilig op weg

Vergeet niet voor je (auto)vakantie je auto en eventuele caravan of aanhanger eens goed te controleren. Ook is het slim om de rechtshulpwijzer van de ANWB goed door te lezen betreffende het land waar je naartoe gaat. Zo is het in Frankrijk verplicht op een alcoholtester bij je te hebben, moet je in onder andere België, Duitsland en Griekenland je verbanddoos niet vergeten en moet je in Kroatië en Slovenië standaard reservelampjes in je auto hebben. Naast specifieke zaken die in ieder land anders zijn zijn er ook een paar dingen die altijd in orde moeten zijn. Check altijd voordat je op vakantie gaat de bandenspanning, de profieldiepte van je banden (minimaal 1,6 mm), je verlichting, je oliepeil en je koelvloeistof- en sproeimiddelniveau.

Dit vind je misschien ook leuk...