Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Tennistas?

Heb je intens genoten van een paar potjes tennis spelen? En heb je besloten om op tennis te gaan? Uiteraard heb je dan tennisrackets en tenniskleding nodig. Maar vergeet niet om een goede tas aan te schaffen. Een tennistas, ook wel racketbag of racketholder genoemd, is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van een tennisser.

Er zijn nogal wat verschillende tassen op de markt. Waar moet je nu op letten als je voor het eerst een tas koopt? Of als je huidige tennistas aan vervanging toe is, is het ook fijn om je kennis wat dat betreft weer een beetje op te frissen.

Rugtas of draagtas

Als het gaat om tennistassen, dan zijn er rugtassen en draagtassen. Als je regelmatig per fiets naar het tennisveld gaat, kan een rugtas heel handig zijn. Er is een vak om het blad van de racket in te doen en de steel en het handvat steken er dan uit.

Kenmerken tennistas

Een tennistas is zeker geen gewone sporttas. Hij is speciaal ontworpen om alle tennisspullen in te vervoeren. Je kunt dan denken aan een tennisracket of meerdere tennisrackets, tennisballen, schoenen, handdoek, kleding, eten en drinken. De tas is gemaakt van stevige stof en moet schoon te maken zijn. Er zijn meerdere vakken aanwezig in de tas om de verschillende attributen in op te kunnen bergen.

Bij veel tassen is er een apart gedeelte om je tennisschoenen in op te kunnen bergen. Dit is uiteraard wel heel praktisch, zo hoeven de schoenen na het spelen niet bij je andere spullen in hetzelfde vak, wel net zo fris. Er zijn ook tennistassen met een speciaal hydroguardsysteem.

Dit betekent dat je tas en je spullen beschermd zijn onder alle weersomstandigheden. Verder zijn er ook tassen met een vak waarin je eten en drinken koel kunt bewaren. Heerlijk toch als je tas in de zon staat tijdens jouw potje tennis en je kunt even later toch nog genieten van koel drinken.

Welke tennistas past bij mij?

Het soort tennistas dat het beste bij je past, is afhankelijk van je niveau. Een beginnende speler heeft een andere tas nodig dan een gevorderde speler. En als je nog maar net begint met tennis, is het waarschijnlijk ook niet handig om direct een hele dure tas te kopen. Wacht eerst af of tennis het echt helemaal is voor jou. En een hele dure en grote tas is ook niet nodig als je net begint met tennissen. Als je maar een tas hebt waar je racket en je andere spullen goed in opgeborgen kunnen worden, is het prima. Deze tassen hebben vaak 1 groot vak en dan nog een aantal kleinere compartimenten.

Speel je al wat langer tennis en speel je redelijk vaak, dan zou je kunnen kiezen voor een 3 racket bag. Deze tas is wat groter en geschikt om een aantal tennisrackets in mee te nemen. Daarna komt de 6 racket bag en deze is nog een slag groter. Speel je regelmatig een toernooi, dan is zo’n tas echt wel aan te bevelen.

Er zijn 2 grotere vakken waarin je bij elkaar 6 rackets mee kunt nemen. En verder heb je nog heel wat vakken en vakjes voor schoenen, kleding, eten en drinken, enz. Een wedstrijdtennisspeler kiest vaak voor een 9 racket bag. Deze tassen zijn echt groot. Je kunt makkelijk 9 rackets meenemen en er is vaak ook een speciaal vak om natte kleding in op te bergen. Deze tassen zijn voorzien van schouderriemen zodat ze comfortabel te dragen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...