WINTERVASTE PLANTEN

Leuk hoor, winter, maar niet voor het aanblik van je tuin. Over het algemeen is het enige wat er in de winter overblijft van je tuin niets meer dan een hoopje dorre ellende. Toch hoeft dat eigenlijk helemaal niet. Als je zomerbloeiers afwisselt met wintervaste planten, kun je in principe het hele jaar door een mooie tuin hebben. In dit artikel wat planten die mooi zijn in de winter.

Wintervaste Planten

Pampagras

Pampagras bloeit van augustus tot en met november, dus je komt er net niet helemaal de winter mee door, maar met een beetje geluk toch wel tot dik in de herfst. In een strenge winter zul je de plant wel wat moeten beschermen, maar over het algemeen heeft pampagras weinig onderhoud nodig. Als je op de link klikt lees je meer informatie.

Camellia

De Camellia is een vroegbloeier. Vanaf februari schiet deze sierheester in bloei. Staat hij een beetje beschut, dan komt hij gemakkelijk de winter door.

Rode winterheideis eerder roze dan rood, maar geeft je tuin zeker kleur. Kijk wel uit dat de heide niet je hele tuin gaat overwoekeren, maar met een beetje onderhoud moet dat lukken.

Dit vind je misschien ook leuk...