Dagje Fietsen

Lente. Lekker burgerlijk dagjes fietsen, beetje wandelen. Je kunt een route uitstippelen op het internet, maar nog leuker is het om een route te fietsen waarlangs er ook iets te doen is. Op de Landbouwagenda heb ik wat leuke dingen gevonden.

Bollenroute Noordoostpolder

Van 14 t/m 27 april kun je een tuinenroute volgen in de Noordoostpolder. Langs de route kom je verschillende open tuinen tegen. In een van de tuinen is ook een schilderexpositie te zien. De route is maar 19 km, dus je kunt er makkelijk nog een stukje  achteraan plakken, naar een leuk terrasje bijvoorbeeld.

Toch geen zin om te fietsen? National Geographic heeft de 90 km lange bollenroute uitgeroepen tot een van de mooiste autoroutes ter wereld, dus ook met de auto is het zeer de moeite waard.

Lentefairs

Een andere aanrader is om een van de lentefairs te bezoeken. Leuk om een kilometer of dertig er vandaan op de fiets te stappen en dan de fair te bezoeken, om aan het einde van de middag weer terug te fietsen. Zo is er op de boerderij van Boerengolf Enspijk in Enspijk tussen 20 en 22 april een voorjaarsfair. Op deze fair zullen meer dan 100 stands staan met streekproducten, workshops en demonstraties. Ook zal er een podium voor bandjes en een dj zijn.
In het Lingebos in Gorinchem is een week later een lentiade (van 30 maart t/m 1 april). De opzet is vergelijkbaar met die in Enspijk.

Dit vind je misschien ook leuk...