Net-echte nep-dreadlocks

Toen ik een jaar of 11 was wilde ik al dreads, maar mijn moeder heeft me er toen wijselijk van af gehouden. Toen ik 20 was heb ik meerdere malen voor een dreadwinkel gestaan, maar nooit heb ik de stap durven nemen. Ik ben nu 31 en eindelijk heb ik mijn dreads. Synthetische dreads, dat wel. Maar dat zie je niet!

Synthetische dreadlocks

Het voordeel van synthetische dreads is dat je je eigen haar gewoon kunt behouden als je de dreads er uit haalt, dat je vaker kan wisselen van look en dat het makkelijker is om je dreads mooi te houden en dus niet zo’n vieze pluizige bos haar krijgt. Reden genoeg voor mij om de echte dreads aan anderen over te laten en nep-dreads te laten zetten.

Soorten dreadlocks

Eenmaal in de dreadshop ging er een wereld voor me open. Ik dacht dat je twee soorten nep-dreads had: dunne en dikke, eventueel geverfd in felle kleuren. Maar bij dreadshop verkopen ze wel 6 verschillende soorten synthetische dreads! Dunne-, dikke-, lichtgewicht-, echt lijkende-, rasta- en enkele dreads. Het verschil zit hem met name in de dikte van de dreads en het materiaal, al zit er ook onderling verschil in de manier van aanbrengen. Voor een uitleg moet je even op de overzichtspagina van dreadshop kijken.

Echt lijkende dreadlocks

Ik heb gekozen voor echt lijkende dreads. Links zie je ze. En, net echt, toch? Ik schijn ze jaren lang te kunnen gebruiken en ze voelen super licht aan. Het zetten was wel wat pijnlijk, want ze worden strak gedraaid, maar goed, wie mooi wil zijn.

Hoe vies zijn dreadlocks?

Het is moeilijk om te zeggen hoe vies dreadlocks zijn, omdat hygiëne en verzorging sterk afhankelijk zijn van de persoon die ze draagt. Net als bij andere kapsels, kunnen dreadlocks vies worden als ze niet regelmatig worden schoongemaakt en verzorgd. Het is belangrijk om je haar regelmatig te wassen en te borstelen om ervoor te zorgen dat het gezond blijft en goed blijft ruiken. Als je vragen hebt over hoe je dreadlocks op de juiste manier moet verzorgen, raad ik je aan om contact op te nemen met een professionele kapper of haarstylist voor advies.

Wat kost het om dreadlocks te laten zetten?

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen voor het laten zetten van dreadlocks, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte en dikte van je haar, de stijl van de dreadlocks die je wilt, en de salon of kapper waar je naar toe gaat. In het algemeen kunnen de kosten voor het laten zetten van dreadlocks ergens tussen de 50 en 150 euro liggen, maar het is het beste om naar verschillende salons te gaan en verschillende prijzen te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Hoe krijg je dreadlocks uit je haar?

Er zijn verschillende manieren om dreadlocks uit je haar te krijgen, afhankelijk van hoe lang je ze hebt en hoe stevig ze zijn. Als je dreadlocks nog niet zo lang hebt en ze nog niet zo stevig zijn, kun je ze proberen uit te trekken met je vingers. Als je dreadlocks langer en steviger zijn, kan het nodig zijn om ze los te maken met behulp van een borstel of kam. Dit kan een tijdrovend proces zijn, dus het is belangrijk om geduld te hebben en voorzichtig te werk te gaan om je haar niet te beschadigen. Als je twijfelt over hoe je dreadlocks uit je haar kunt krijgen, raad ik je aan om contact op te nemen met een professionele kapper of haarstylist voor advies.

Dit vind je misschien ook leuk...