MEESTER IN DE HORECA
Wat is een ‘leermeester in de horeca’?
Stel, je werk al jaren in de horeca, als bediende, als kok, of als bedrijfsleider. Je kent je vak goed, maar hebt geen ervaring in het begeleiden van leerlingen/stagiares. Dan is een cursus leermeester in de horeca meer geschikt. Met een cursus leermeester in de horeca wordt je namelijk opgeleid om jonge mensen effectief in de praktijk te begeleiden. Het kan ook zijn dat je al als leidinggevende actief bent, maar dat je merkt dat je soms tegen problemen aanloopt. Je denkt dat je wel geschikt bent als leidinggevende, maar dat je bepaalde skills mist om in lastige situaties de juiste leiding te geven. Dan is een cursus professioneel leidinggeven echt iets voor jou.
Wat heb je aan een cursus leermeester in de horeca?
Wanneer je de cursus leermeester in de horeca, en/of professioneel leidinggeven in de horeca met succes hebt doorlopen en het examen hebt gehaald, krijg je een diploma. Om het diploma te behalen moet je de cursus doorlopen en de drie onderdelen van het examen (praktijk, opdrachten en schriftelijk) met een voldoende afsluiten. Met het diploma heb je meer kans om in de horeca als hogere leidinggevende aan de slag te kunnen/blijven en bovendien zul je zekerder in je schoenen staan, wat uiteraard een stuk prettiger werkt. Wat leer je tijdens een training leermeester in de horeca? Ten eerste leer je hoe jonge mensen over het algemeen het beste leren en hoe je ze effectief kunt coachen, beïnvloeden en motiveren. Daarnaast leer je hoe je voor elke leerling/stagiar een planning kunt maken en hoe je hem of haar het beste kunt beoordelen.