TIPS TEGEN VERVELING

Sommigen schijnen zich nooit te vervelen. “Daar heb ik het veel te druk voor!” Is vaak de reden die ze opgeven. Ik kan me dat niet voorstellen. Bij mij bekruipt me dagelijks wel een keer het gevoel van verveling, zo niet een keer of vijf op een dag. Bijvoorbeeld op het werk, als ik bezig ben met een nogal saai klusje, thuis, als ik een TV-programma kijk wat niet totaal voldoet aan mijn interesse, of wanneer ik tijdens het sporten voor de tiende keer dezelfde oefening moet doen. Heel normaal en volgens sommigen zelfs gezond. Maar wat als je je dagelijks meer verveeld dan niet? Hier wat tips.

Zoek een (andere) hobby

Hoe suf het ook klinkt, het werkt gegarandeerd, al is het misschien maar voor even. Iets nieuws kan namelijk wel vervelend zijn, maar het zal je niet vervelen. Dus ga op tangodansen, schrijf je in voor een schildercursus, begin aan het schrijven van een roman of wordt lid van een sportvereniging. Je zult merken dat je je niet verveeld en wie weet vind je je nieuwe hobby nog wel leuk ook. Is geld een probleem? Er zijn genoeg dingen die geen (of bijna geen) geld kosten, zoals fietsen, wandelen, tekenen, of bijvoorbeeld online een language-partner vinden.

Probeer het vervelende leuker te maken

Sommige dingen moet je nu eenmaal doen, of het moeten je nu vanuit iemand anders of van jezelf wordt opgelegd. Wel kun je ervoor zorgen dat hetgene dat je als saai en vervelend ervaart wat leuker wordt. Gun jezelf bijvoorbeeld een kwartiertje pauze als je een uur productief gewerkt hebt, of maak jezelf lekker met een broodje hamburger na een intensieve, maar saaie training. We zijn wat veel dingen betreft net kinderen: ook het vervelende klusje is een stuk leuker als je het doet met iets leuks in het vooruitzicht, of als je het minder erg maakt door bijvoorbeeld een lekkere bak koffie erbij.

Zoek een partner!

Heeft het vervelen bij jou meer te maken met alleen zijn? Doe daar dan wat aan! Online zijn er genoeg ‘vrienden-zoek-sites’ te vinden en ook datingsites zijn er te over. Je hoeft echt niet meer de man zoekt vrouw contactadvertenties in de krant af om een leuke date te vinden. Online kun je hele profielen van anderen bekijken, met foto’s, interesses en soms zelfs de ideale vakantiebestemming aan toe. Alleen de zoektocht al is een leuk tijdverdrijf voor als je je verveelt!

Dit vind je misschien ook leuk...